Ι.Α.Α. Αγιασμός έναρξης των προγραμμάτων Εθελοντικής Διακονίας Ασθενών

  • Dogma

 
 
 
Τον αγιασμό με την ευκαιρία της έναρξης των προγραμμάτων της Εθελοντικής Διακονίας Ασθενών για την περίοδο 2012-2013 τέλεσε χθες το απόγευμα ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος στις εγκαταστάσεις των κατασκηνώσεων της Ι.Α.Α.
 

 

 {gallery}5{/gallery} 

 

Μία νέα περίοδος ξεκινά για την υπηρεσία της Ποιμαντικής των Νοσηλευτηρίων αφού, πλέον, οργανωμένα και μεθοδικά, υπό τη διεύθυνση του Αιδεσιμ. Πρωτοπρεσβύτερου π. Βασιλείου Κοντογιάννη, επιδιώκεται ο συντονισμός και η ανάπτυξη της δράσης των εφημερίων και των εθελοντών στα νοσοκομεία και ο εκσυγχρονισμός της διακονίας της Εκκλησίας προς τον άνθρωπο που υποφέρει.

 

  

Για πρώτη φορά χθες οι ιερείς, οι εθελοντές ιατροί και οι εθελοντές, ιατροί και πολίτες που στέκονται στο πλευρό των πασχόντων συνανθρώπων μας που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία, είχαν την ευκαιρία να βρεθούν όλοι μαζί και να αναφερθούν στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κατά τη διάρκεια της άσκησης του έργου τους, αλλά και να ανταλλάξουν απόψεις για τα ζητήματα του Τομέα της Ποιμαντικής των Νοσηλευτηρίων. Η Εθελοντική Διακονία Ασθενών λειτουργεί από το νέο εκκλησιαστικό έτος υπό τη Γενική Διεύθυνση Ποιμαντικής Μέριμνας της Ι.Α.Α., της οποίας προϊσταται ο Αιδεσιμ. Πρωτοπρεσβύτερος π. Αδαμάντιος Αυγουστίδης.

 

Ο Μακαριώτατος, απευθυνόμενος στους εθελοντές, τους ευχήθηκε «ο Θεός να τους δίνει δύναμη και υγεία, ώστε με τη σειρά τους να δίνουν δύναμη και κουράγιο σε αυτούς που έχουν ανάγκη λόγω ασθένειας».

 

Από την πλευρά του ο Διευθυντής της «Εθελοντικής Διακονίας Ασθενών», Αιδεσιμ. Πρωτοπρεσβύτερος π. Βασίλειος Κοντογιάννης αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο των εθελοντών της Διακονίας Ασθενών και επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι δε βλέπει τους εθελοντές σαν στρατιωτάκια, αλλά σαν αγαπητούς αδελφούς που αναλώνονται στην προσφορά προς τον πλησίον. 

 

 

Στη συνέχεια, ο Διευθυντής του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμόρφωσης Αιδεσ. Πρωτοπρεσβύτερος π. Αδαμάντιος Αυγουστίδης τόνισε στον χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων, τα εξής:

 

«Έχουμε τρία ρεύματα, τρεις δυνάμεις. Τους ιερείς των νοσοκομείων, τους εθελοντές ιατρούς και τους εθελοντές των νοσηλευτηρίων. Ο καθένας στον τομέα του εμπνέεται από το ίδιο πνεύμα αλληλεγγύης, ανθρωπιάς, αγάπης, ευαισθησίας για τον διπλανό του».

 

Ο π. Αδαμάντιος αναφέρθηκε στη σύσταση μιας νέας υπηρεσίας από την Ι. Αρχιεπισκοπή, της Ποιμαντικής των Νοσηλευτηρίων. «Ο στόχος μας είναι να υπάρχει μία δομή που να ασχολείται με τη βελτίωση και την ανάπτυξη της διακονίας της Εκκλησίας μέσα στα νοσοκομεία» σημείωσε.

 

«Σήμερα», πρόσθεσε, «πραγματοποιείται μία σημαντική συνάντηση εφημερίων, εθελοντών ιατρών και εθελοντών νοσηλευτηρίων, για να γνωρίζει ο καθένας ότι δεν είναι μόνος του και ότι όλοι μαζί μπορούμε να επιτύχουμε ακόμη περισσότερα».

 

 

 

«Όσο ο πολιτισμός γίνεται απρόσωπος, απάνθρωπος, τεχνοκρατικός, όσο ο κόσμος χάνει το νόημά του, τόσο πιο πολύ αναδύεται η ανάγκη απάντησης στα υπαρξιακά ερωτήματα του ανθρώπου και σε αυτά πρέπει να απαντάμε με πράξεις που έχουν από πίσω τους το λόγο του Θεού. Σήμερα λοιπόν χρειάζεται να έχουμε μία παρουσία στο χώρο της ασθένειας και του πόνου, όχι μόνο για να αναπληρώνουμε τα όποια κενά, αλλά για να δείχνουμε ότι ο Θεός είναι ανάμεσα στους ανθρώπους, για να δείξουμε ότι εδώ βρίσκεται η ελπίδα» κατέληξε.

 

 

 

 

 

 

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία [Δελτία Τύπου] αναμεταδίδονται ως έχουν χωρίς καμία παρέμβαση από την συντακτική μας ομάδα. Εαν ενδεχομένως υπάρξει ρεπορτάζ με βάση τα δελτία αυτά, δημοσιεύεται στην σχετική κατηγορία. 

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ