Η Αρχιεπισκοπή Καναδά για τον θάνατο της Βασίλισσας Ελισάβετ Β’

  • Δόγμα

Στην Ανακοίνωση, μεταξύ άλλων, τονιζεται: «Ως η μακροβιότερη μονάρχης του Καναδά, η βασίλισσα Ελισάβετ αφήνει ανεξίτηλο το στίγμα της, όχι μόνο εδώ, αλλά σε ολόκληρη την Κοινοπολιτεία και σε όλο τον κόσμο.

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ι. Αρχιεπισκοπή Καναδά αναφορικά με το θάνατο της Βασίλισσας Ελισάβετ Β’.

Στην Ανακοίνωση, μεταξύ άλλων, τονιζεται: «Ως η μακροβιότερη μονάρχης του Καναδά, η βασίλισσα Ελισάβετ αφήνει ανεξίτηλο το στίγμα της, όχι μόνο εδώ, αλλά σε ολόκληρη την Κοινοπολιτεία και σε όλο τον κόσμο. Καθώς ο κόσμος θρηνεί το θάνατό της, ας εμπνευστούμε από την αίσθηση του καθήκοντος, την αγάπη της για την οικογένεια και τη θυσία της για την πατρίδα – ανθρώπινες αξίες που έχουν αντέξει στο χρόνο και χρειάζονται στην κοινωνία μας σήμερα περισσότερο από ποτέ».

Ακολουθεί η Ανακοίνωση: 

Η Ελληνική Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Καναδά, εκ μέρους του κλήρου και των πιστών της, εκφράζει τα βαθύτατα συλλυπητήριά της στη Βρετανική Βασιλική Οικογένεια για το θάνατο της Αυτής Μεγαλειότητας Βασίλισσας Ελισάβετ Β’.

Η Βασίλισσα Ελισάβετ, ένα μοναδικό και πραγματικά αξιόλογο άτομο, αφήνει πίσω της μια αιώνια κληρονομιά.

Με ταπείνωση και αφοσίωση, αποτέλεσε παράδειγμα των λόγων του Κυρίου μας Ιησού Χριστού: «ο δε μείζων υμών έσται υμών διάκονος» (Ματθαίος 23:11).

Ως η μακροβιότερη μονάρχης του Καναδά, η βασίλισσα Ελισάβετ αφήνει ανεξίτηλο το στίγμα της, όχι μόνο εδώ, αλλά σε ολόκληρη την Κοινοπολιτεία και σε όλο τον κόσμο.

Καθώς ο κόσμος θρηνεί το θάνατό της, ας εμπνευστούμε από την αίσθηση του καθήκοντος, την αγάπη της για την οικογένεια και τη θυσία της για την πατρίδα – ανθρώπινες αξίες που έχουν αντέξει στο χρόνο και χρειάζονται στην κοινωνία μας σήμερα περισσότερο από ποτέ.

Η αναχώρηση της βασίλισσας Ελισάβετ από το επίγειο βασίλειο, μας υπενθυμίζει επίσης, ότι αυτό που τελικά αναζητούμε εδώ στη γη είναι η ουράνια βασιλεία που πρόκειται να έρθει (βλ. Εβραίους 13:14).

Προσευχόμαστε για την ανάπαυση της ψυχής της Αυτής Μεγαλειότητας της Βασίλισσας Ελισάβετ Β’. Η Ιερά Αρχιεπισκοπή μας κατά την ετήσια Επιμνημόσυνη

Δέηση για τους Ευεργέτες της Εκκλησίας του Καναδά, που φέτος θα πραγματοποιηθεί στις 10 Σεπτεμβρίου 2022, θα την μνημονεύει και θα την τιμά εσαεί.
Αιωνία η μνήμη της!

Ο υιός της Κάρολος, ο οποίος είναι φιλέλληνας και αγαπά το Άγιο Όρος, ανέλαβε καθήκοντα βασιλέως με το όνομα Κάρολος ο Γ΄. Συγχαρητήρια θερμά!

TOP NEWS