Η Bucha είναι μια πόλη στην περιοχή του Κιέβου, όπου Ρώσοι στρατιώτες έφεραν την κόλαση

  • Δόγμα

Ουσιαστικά ολόκληρη η πόλη είναι γεμάτη από νάρκες, όπως αποδεικνύεται από πτώματα με κομμένα μέλη. Είναι ξεκάθαρο ότι οι άνθρωποι έκαναν απλώς ποδήλατο ή έκαναν τις δουλειές τους και πυροδότησαν τις νάρκες διαμελιζόμενοι.

Του Βλάντισλαβ Κοβάλσκι

Η Ουκρανία βρίσκεται σε πόλεμο εδώ και 38 μέρες και ο Oυκρανικός Στρατός συνεχίζει να απωθεί τον εχθρό προς διάφορες κατευθύνσεις και να απελευθερώνει τις πόλεις που έχουν καταληφθεί.

Στις 24 Φεβρουαρίου 2022 ρωσικά στρατεύματα εισέβαλαν στην Ουκρανία μέσω του εδάφους της Λευκορωσίας και προσπάθησαν να εισβάλουν στο Κίεβο, αλλά μετά από αρκετές ημέρες σκληρών μαχών με τον Ουκρανικό Στρατό δεν μπόρεσαν να προχωρήσουν στο Κίεβο και υποχώρησαν στα χαρακώματα στις πόλεις κοντά στο Κίεβο. Η Bucha είναι μια από αυτές τις πόλεις, μια μικρή, όμορφη πόλη κοντά στο Κίεβο με πολλά πάρκα, όπου τα τελευταία χρόνια είχαν χτιστεί πολλά συγκροτήματα κατοικιών και ιδιωτικές κατοικίες για χιλιάδες νέες οικογένειες.

Την 1η Απριλίου 2022, το Υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι η πόλη Bucha απελευθερώθηκε επίσημα από τους Ρώσους εισβολείς. Φαινόταν, ότι όλοι θα έπρεπε να είναι χαρούμενοι για αυτό, αλλά οι στρατιώτες και οι δημοσιογράφοι που πήγαν εκεί, σοκαρίστηκαν, όταν είδαν, τί πραγματικά είχε συμβεί σε αυτήν την πόλη.

Στο δρόμο προς την πόλη βρίσκονται πολλοί νεκροί πολίτες, μικρότεροι και μεγαλύτεροι στην ηλικία. Οι Ρώσοι στρατιώτες σκότωσαν τον ανδρικό πληθυσμό μεταξύ 18 και 60 ετών, αυτούς δηλαδή που μπορούσαν να αντισταθούν. Πολλοί είχαν δεμένα χέρια και είχαν πυροβοληθεί στο κεφάλι.

Ουσιαστικά ολόκληρη η πόλη είναι γεμάτη από νάρκες, όπως αποδεικνύεται από πτώματα με κομμένα μέλη. Είναι ξεκάθαρο ότι οι άνθρωποι έκαναν απλώς ποδήλατο ή έκαναν τις δουλειές τους και πυροδότησαν τις νάρκες διαμελιζόμενοι.

Μια γυναίκα έδωσε συνέντευξη σε μια Ουκρανή δημοσιογράφο και είπε, ότι στο διαμέρισμά της δύο στρατιώτες του ρωσικού στρατού, ένας Τσετσένος και ένας Λευκορώσος στην εθνικότητα, έστησαν ένα σημείο ελέγχου, βασάνιζαν και χτυπούσαν συνεχώς τον σύζυγό της και τώρα ο άνδρας λαμβάνει την απαραίτητη ιατρική φροντίδα στο νοσοκομείο.

Και αυτός εδώ είναι ο 14χρονος Γιούρα από την Bucha:

«Κάναμε ποδήλατο (με τον μπαμπά), όταν ένας Ρώσος στρατιώτης βγήκε από την γωνία ενός σπιτιού. Σταματήσαμε, σηκώσαμε τα χέρια ψηλά, είπαμε, ότι δεν έχουμε όπλα. Όμως ο στρατιώτης άρχισε να πυροβολεί τον πατέρα μου. Αυτός έπεσε. Στη συνέχεια ο στρατιώτης άρχισε να πυροβολεί εμένα, δύο σφαίρες χτύπησαν το χέρι μου. Έπεσα στο έδαφος. Ο στρατιώτης εξακολουθούσε να πυροβολεί στην κουκούλα αλλά η σφαίρα δεν άγγιξε το κεφάλι μου», είπε το αγόρι. Το παιδί παρέμεινε ξαπλωμένο στο έδαφος για αρκετά λεπτά και, όταν ο Ρώσος στρατιώτης έφυγε, το αγόρι έτρεξε στο πλησιέστερο καταφύγιο, όπου έλαβε τις πρώτες βοήθειες. Ο πατέρας του, που σκοτώθηκε, ήταν 47 ετών.

Η Ουκρανή τραγουδίστρια Καμάλια είπε, ότι οι κατακτητές πυροβόλησαν αρκετά από τα άλογά της, που έμεναν σε στάβλο στην Bucha. Επιπλέον, σύμφωνα με την ίδια, οι εισβολείς ναρκοθέτησαν τον ιππικό όμιλο «Bucha».

Ρώσοι στρατιώτες κατέστρεψαν τις περιουσίες των ανθρώπων, έκλεψαν προσωπικά αντικείμενα, λεηλάτησαν, ζούσαν σε διαμερίσματα που δεν τους ανήκαν και ναρκοθέτησαν συγκροτήματα πολυκατοικιών.

Παρ’ όλα τα δεινά που βιώνουν σήμερα οι Ουκρανοί, δεν έχουμε ηθικό δικαίωμα να μείνουμε μακριά. Ο πόλεμος στην Ουκρανία μπορεί εύκολα να περάσει τα σύνορα και να επεκταθεί και στις δικές μας δημοκρατικές χώρες. Μόνο η παροχή της απαραίτητης βοήθειας και όπλων στην Ουκρανία θα σταματήσει τον στρατό του Πούτιν, προτού τα παιδιά μας δουν αυτές τις φρικαλεότητες με τα μάτια τους.

TOP NEWS