Η εορτή για την ανακομιδή των λειψάνων του Αγ. Γεωργίου στα Ιεροσόλυμα

  • Dogma

Η εορτή της ανακομιδής του λειψάνου του αγίου Γεωργίου εορτάσθηκε χθες (3ην /16ην Νοεμβρίου) στην περιοχή της Λύδδας του πατριαρχείου Ιεροσολύμων καθώς και στα μοναστήρια που φέρουν το όνομα του αγίου στα Ιεροσόλυμα και στο χωριό Μπετζαλλά- Αλ Χάδερ, μεταξύ Βηθλεέμ και Χεβρώνος

Η εορτή της ανακομιδής του λειψάνου του αγίου Γεωργίου εορτάσθηκε χθες (3ην /16ην Νοεμβρίου) στην περιοχή της Λύδδας του πατριαρχείου Ιεροσολύμων καθώς και στα μοναστήρια που φέρουν το όνομα του αγίου στα Ιεροσόλυμα και στο χωριό Μπετζαλλά- Αλ Χάδερ, μεταξύ Βηθλεέμ και Χεβρώνος.

Στην μονή αγίου Γεωργίου στα Ιεροσόλυμα, γνωστή ως του Νοσοκομείου, τελέσθηκε πανηγυρικός εσπερινός χοροστατούντος του αρχιεπισκόπου Λύδδης κ. Δημητρίου και θεία λειτουργία προεξάρχοντος του πατρός Παρθενίου, με τη συμμετοχή μοναχών του πατριαρχείου και μελών της ελληνικής παροικίας και της αραβόφωνης κοινότητας των Ιεροσολύμων.

Στην μονή αγίου Γεωργίου, τη γνωστή ως της Εβραϊκής, λόγω της θέσης της στην εβραϊκή συνοικία- Jewish Quarter, τελέσθηκε πανηγυρικός εσπερινός και θεία λειτουργία προεξάρχοντος του πατρός Κωνσταντίνου του Αγιορείτου, με τη συμμετοχή μελών του αραβόφωνου ποιμνίου, μοναχών του πατριαρχείου και προσκυνητών από διάφορες χώρες.

Τέλος, στην μονή του αγίου Γεωργίου, γνωστή ως του Μπετζαλλά ή του Χάδερ που βρίσκεται στο ομώνυμο χωριό, τελέσθηκε πανηγυρική θεία λειτουργία, προεξάρχοντος του αρχιεπισκόπου Γεράσων κ. Θεοφάνους.

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

TOP NEWS