Η εορτή της Γεννήσεως της Θεοτόκου στο χωριό Yavrovo της Βουλγαρίας

  • Δόγμα

Στις 8 Σεπτεμβρίου, η Εκκλησία γιορτάζει τη Γέννηση της Θεοτόκου. Την ημέρα αυτή, ο αρχαίος ναός στο χωριό Yavrovo, που είναι αφιερωμένος στο Γενέθλιο της Θεοτόκου, πανηγύρισε τιμητικά την εορτή. Τελέστηκε Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φιλιππούπολης Νικολάου. Τον επίσκοπο συνόδευαν ο Αρχιμανδρίτης Μάξιμος, ο πρωτοπρεσβύτερος και Οικονομολόγος Yordan Georgiev και άλλοι ιερείς και διάκονοι της […]

Στις 8 Σεπτεμβρίου, η Εκκλησία γιορτάζει τη Γέννηση της Θεοτόκου. Την ημέρα αυτή, ο αρχαίος ναός στο χωριό Yavrovo, που είναι αφιερωμένος στο Γενέθλιο της Θεοτόκου, πανηγύρισε τιμητικά την εορτή.

Τελέστηκε Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φιλιππούπολης Νικολάου.

Τον επίσκοπο συνόδευαν ο Αρχιμανδρίτης Μάξιμος, ο πρωτοπρεσβύτερος και Οικονομολόγος Yordan Georgiev και άλλοι ιερείς και διάκονοι της περιοχής.

Στη Θ. Λειτουργία παραβρέθηκαν η δήμαρχος του δήμου Kuklen κα Maria Belcheva, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κα Elena Fileva και η δήμαρχος του χωριού Yavrovo κα Ljubliana Rinkova.

Ο ναός γέμισε από θεόφιλους χριστιανούς που βίωσαν την πνευματική χαρά της γιορτής. Όλοι συμμετείχαν στις προσευχές και τις ψαλμωδίες της θείας λειτουργίας, και με μια καρδιά και ένα στόμα ομολόγησαν το Σύμβολο της Πίστεώς μας και είπαν την Κύρια Παράκληση «Πάτερ ημών…». 

TOP NEWS