Η εορτή της Μεταμορφώσεως στο Πατριαρχείο Ρωσίας

  • Δόγμα

Στις 19 Αυγούστου, στην εορτή της Μεταμορφώσεως του Κυρίου Θεού και Σωτήρος Ιησού Χριστού, ο Παναγιώτατος Πατριάρχης Μόσχας και πάσης Ρωσίας Κύριλλος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος Χριστού στη Μόσχα. Κατά την άφιξή του στον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος Χριστού, ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας προσκύνησε τα τίμια λείψανα του Αγίου Φιλάρετου, […]

Στις 19 Αυγούστου, στην εορτή της Μεταμορφώσεως του Κυρίου Θεού και Σωτήρος Ιησού Χριστού, ο Παναγιώτατος Πατριάρχης Μόσχας και πάσης Ρωσίας Κύριλλος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος Χριστού στη Μόσχα.

Κατά την άφιξή του στον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος Χριστού, ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας προσκύνησε τα τίμια λείψανα του Αγίου Φιλάρετου, Μητροπολίτη Μόσχας.

Στη Θ. Λειτουργία, τον Πατριιάρχη πλαισίωναν οι: Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Αντώνιος, Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας. Μητροπολίτης Khanty-Mansiysk και Surgut Pavel. Αρχιεπίσκοπος Odintsovo και Krasnogorsk Θωμάς, επικεφαλής της Διοικητικής Γραμματείας του Πατριαρχείου Μόσχας· Επίσκοπος Zaraisk Κωνσταντίνος. Αρχιερέας Mikhail Ryazantsev, κοσμήτορας του καθεδρικού ναού του Χριστού του Σωτήρος. Αρχιμανδρίτης Alexy (Turikov), προσωπικός γραμματέας του Παναγιωτάτου Πατριάρχη Κυρίλλου. Ιερέας Alexander Paramonov, Κληρικός της Μητροπόλεως του Σίδνεϊ και της Αυστραλίας-Νέας Ζηλανδίας της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας εκτός Ρωσίας· κληρικοί του Καθεδρικού Ναού του Σωτήρος Χριστού και άλλοι κληρικοί.

Στον ναό παρευρέθηκαν οι: Γενικός Διευθυντής της PJSC “Surgutneftegas” V.L. Bogdanov, Πρώτος Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της Russian Railways JSC V.V. Mikhailov, Πρώτος Αναπληρωτής Επικεφαλής του Τμήματος Εταιρικών Επικοινωνιών της Russian Railways JSC A.V. Guts, Επικεφαλής της Γραμματείας του Παγκόσμιου Ρωσικού Λαϊκού Συμβουλίου S.Yu. Ρούντοφ.

Τους λειτουργικούς ύμνους απέδωσε η Πατριαρχική Χορωδία του Καθεδρικού Ναού του Σωτήρος Χριστού (χοράρχης – I. B. Tolkachev).

Στα κανάλια Soyuz και Spas TV, καθώς και στην επίσημη ιστοσελίδα της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, Patriarchia.ru, μεταδόθηκε ζωντανά η Πατριαρχική Θεία Λειτουργία. 

Στην ειδική λιτανεία, σηκώθηκαν ειδικές αναφορές για την Αγία Ρωσία.

Το κήρυγμα πριν την κοινωνία εκφωνήθηκε από τον ιερέα Μαξίμ Ρομάνοφ, κληρικό της Εκκλησίας της Γέννησης του Ιωάννη του Βαπτιστή στην Πρέσνια της Μόσχας.

Σύμφωνα με την παράδοση, στην εορτή της Μεταμορφώσεως του Κυρίου, ο Παναγιώτατος Πατριάρχης Κύριλλος καθαγίασε τους καρπούς της νέας σοδειάς.

TOP NEWS