Η εορτή των Αγίων Πάντων στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

  • Δόγμα

Γιορτάστηκε δι’ Εσπερινού αφ’ εσπέρας και διά θείας Λειτουργίας, Προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Καπιτωλιάδος κ. Ησυχίου

Τη 11η Ιουνίου 2023 εορτάστηκε υπό του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων ως Κυριακή των Αγίων Πάντων, ως εορτή όλων των Αγίων Παλαιάς και Καινής Διαθήκης, Πατριαρχών, Προφητών, Προπατόρων, Αποστόλων, Κηρύκων, Ευαγγελιστών, μαρτύρων, ομολογητών, εγκρατευτών, νεομαρτύρων, οι οποίοι είναι καρπός της επενεργείας, της επιφανείας του Αγίου Πνεύματος.

Εάν το Άγιον Πνεύμα, ο Παράκλητος δεν ερχόταν, δεν θα είχαμε το θαύμα του θεσμού της Εκκλησίας και των μυριάδων αγίων. Με την γιορτή των Αγίων Πάντων κλείει ο κύκλος των εορτών του Πεντηκοσταρίου. Η εορτή αύτη εωρτάσθη εις το παρεκκλήσιον των Αγίων Πάντων, το εντός του Ιερού Ναού της Υπαπαντής της Ιεράς Μονής Παναγίας Σεϊδανάγιας εις την Παλαιάν Πόλιν των Ιεροσολύμων.

Γιορτάστηκε δι’ Εσπερινού αφ’ εσπέρας και διά θείας Λειτουργίας, Προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Καπιτωλιάδος κ. Ησυχίου, συλλειτουργούντων του Γέροντος Δραγουμάνου Αρχιμανδρίτου π. Ματθαίου, του Αρχιμανδρίτου π. Κλαυδίου και του Ιεροδιακόνου π. Δοσιθέου, του Αραβοφώνου Πρεσβυτέρου π. Φάραχ, ψαλλόντων ενορτών του Ναού του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου, με τη βοήθεια συμψαλλόντων του Αρχιεπισκόπου Μαδάβων κ. Αριστοβούλου και του Ιεροδιακόνου π. Συμεών, προσευχομένων πολλών πιστών εκ της ενορίας του Αγίου Ιακώβου και προσκυνητών από την Ελλάδα και άλλες χώρες, παρουσία του Γενικού Προξένου της Ελλάδος εις τα Ιεροσόλυμα κ. Ευαγγέλου Βλιώρα. Διαρκούσης της θείας Λειτουργίας προσήλθε για προσκύνημα ο Μακαριώτατος μετά Πατέρων Αγιοταφιτών. Την Πατριαρχική και Αρχιερατική Συνοδεία και το εκκλησίασμα εδεξιώθη η καθηγουμένη οσιολογιωτάτη μοναχή Σεραφείμα.

TOP NEWS