Η επαναλειτουργία της Σχολής της Χάλκης στη συνάντηση Ερντογάν – Ελπιδοφόρου

  • Dogma
ερντογάν

Η επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, η αναγκαιότητα της αναστήλωσης του ορφανοτροφείου της Πριγκήπου, τα ανθρώπινα δικαιώματα αλλά και  οι θρησκευτικές ελευθερίες ήταν στο επίκεντρο της έκτακτης συνάντησης που είχε την Πέμπτη (26/09) στη Νέα Υόρκη ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Cipriani του Μανχάταν κατόπιν αιτήματος του Τούρκου προέδρου,  ο οποίος συνοδευόταν από τον στενό του  συνεργάτη κ. Ομέρ Τσελίκ, που έχει διατελέσει υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων στη γείτονα χώρα.

Η συζήτηση, η οποία σύμφωνα με τον κ. Ελπιδοφόρο ήταν σε καλό κλίμα, περιστράφηκε γύρω από τα θέματα των μειονοτήτων σε Ελλάδα και Τουρκία, καθώς και στην αναγκαιότητα της αναστηλώσεως του Ορφανοτροφείου της Πριγκήπου.

Επίσης, ο κ. Ελπιδοφόρος συζήτησε με τον κ. Ερντογάν την προοπτική επαναλειτουργίας της Χάλκης, στην οποία και ήταν μέχρι πρότινος Ηγούμενος.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής έδωσε ιδιαίτερη έμφαση σε όλα τα ζητήματα που αφορούν την προστασία των θρησκευτικών ελευθεριών και εν γένει των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ο πρόεδρος, αφού ενημερώθηκε για το έργο της Αρχιεπισκοπής, προσκάλεσε τον κ. Ελπιδοφόρο να τον επισκεφθεί στην Τουρκία.

 

TOP NEWS