Η Καλαμάτα σε παρέλαση του ελληνισμού στη Βοστόνη

  • Dogma
καλαμάτα

Η Καλαμάτα αδελφοποιήθηκε με την πόλη Λόουελ της Μασαχουσέτης την περασμένη εβδομάδα και ήταν παρούσα στη μεγαλειώδη παρέλαση του ελληνισμού στη Βοστόνη, την Κυριακή 1η Μαΐου.

Αισθήματα εθνικής υπερηφάνειας και συγκίνησης πλημμύρισαν τους συμμετέχοντες στη μεγαλειώδη 26η παρέλαση του ελληνισμού της Βοστόνης και Νέας Αγγλίας, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 1η Μαΐου στην κεντρική οδό της πόλης Boylston Street, με έντονη την παρουσία της Καλαμάτας. Στην παρέλαση συμμετείχε η αποστολή του δήμου με επικεφαλής τον δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο, που λίγα 24ωρα νωρίτερα είχε αδελφοποιηθεί με το Λόουελ. Προς τιμήν της πόλης οι ομογενείς είχαν κατασκευάσει άρμα που συμμετείχε στην παρέλαση και απέσπασε το θερμό χειροκρότημα της ελληνικής κοινότητας.

Τελετάρχες ήταν ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, ο μητροπολίτης Βοστόνης Μεθόδιος και ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας.

Στη συνέχεια, στον Εθνικό Κήπο της Βοστόνης έλαβε χώρα εκδήλωση με χορούς από ομογενειακά χορευτικά συγκροτήματα. Χαιρετισμό προς τους ομογενείς απηύθυνε ο κ. Βασιλόπουλος.

Νωρίτερα, το πρωί της Κυριακής τελέσθηκε στον καθεδρικό ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Βοστόνης αρχιερατική θεία λειτουργία προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου με συλλειτουργούς τον μητροπολίτη Βοστόνης Μεθόδιο και τον επίσκοπο Ναζιανζού Αθηναγόρα.

 Τετραήμερο επαφών

Η αποστολή του Δήμου Καλαμάτας κατά την 4ήμερη παρουσία της σε Βοστόνη και Λόουελ, με αφορμή την αδελφοποίηση, είχε σειρά επαφών και συναντήσεων με ομογενείς, καθώς και την εκεί επιχειρηματική και πανεπιστημιακή κοινότητα. Η παρουσία της αποστολής του δήμου στις αμερικανικές πόλεις έτυχε θετικότατων σχολίων, ενώ αποτέλεσε και θέμα σε αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Στην αποστολή συμμετείχαν, εκτός από τον δήμαρχο, ο κοσμήτορας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου καθηγητής Νίκος Ζαχαριάς, ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρείας (ΕΤΑΠ) του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Σταύρος Στούπας, ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας Δημήτρης Πατριαρχέας και η καθηγήτρια Αγγλικής Φιλολογίας και μέλος της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας Κέλλυ Μακροπούλου.

Υπήρξαν προγραμματισμένες συναντήσεις και workshops με εκπροσώπους της επιχειρηματικής κοινότητας και ανθρώπους του τουρισμού. Επισκέψεις πραγματοποιήθηκαν στα κορυφαία πανεπιστημιακά ιδρύματα ΜΙΤ και Χάρβαρντ. Υπήρξε, επίσης, συμμετοχή σε εκδηλώσεις της Ομοσπονδίας Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας (Βοστόνης).

Η αποστολή επέστρεψε στην Ελλάδα χθες, ενώ ενημέρωση για τα αποτελέσματα της επίσκεψης στις ΗΠΑ θα δοθεί σε σημερινή συνέντευξη Τύπου.

Πηγή: eleftheriaonline.gr

TOP NEWS