Η κρίσιμη Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας – Η ατζέντα

  • Dogma
αλεξανδρείας

Ιδιαίτερα κρίσιμη θα είναι η συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, η οποία συνέρχεται από την ερχόμενη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου έως την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022. Η  απόφαση της Μόσχας για την εισπήδηση στην Αφρική είναι, φυσικά, το πρώτο θέμα στην ημερήσια διάταξη, καθώς όλοι αναμένουν εναγωνίως την πρώτη επίσημη αντίδραση του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας. 

Μετά τον απολογισμό του έργου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής, που θα παρουσιάσει ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος κ. Θεόδωρος και την αντιφώνηση του πρώτου τη τάξει Αρχιερέως, θα μιλήσει ο Μητροπολίτης Καμερούν κ. Γρηγόριος με θέμα την αντιμετώπιση εισπήδησης Ορθοδόξων Εκκλησιών στην Αφρικανική ήπειρο, ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση επί του θέματος με τη συμμετοχή όλων των Μητροπολιτών και επαρχιούχων Επισκόπων του Αλεξανδρινού θρόνου.

Δεύτερο σημαντικό θέμα θα αποτελέσει η μισθοδοσία των κληρικών στην Αφρική μέσα από την εισήγηση του Μητροπολίτου Ζιμπάμπουε και Αγκόλας κ. Σεραφείμ.

Κατά την τρίτη ημέρα των εργασιών της Συνόδου, ο Επίσκοπος Αρούσας κ. Αγαθόνικος να μιλήσει για τις προκλήσεις που δημιουργεί η παγκόσμια πανδημία του κορονοϊού στο ιεραποστολικό έργο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην αφρικανική ήπειρο.

Οι εργασίες της Συνόδου θα ολοκληρωθούν το απόγευμα της Τετάρτης 12 Ιανουαρίου.

Με πληροφορίες από: Ν. Κάτσικας, ekalexandria.org

Φωτογραφία αρχείου: Πατριαρχείο Αλεξανδρείας

TOP NEWS