Η μεγάλη ανατροπή-Αυτά είναι τα τελικά αποτελέσματα για τις Αρχιεπισκοπικές εκλογές στην Κύπρο – Χαμηλή η προσέλευση

  • Δόγμα

Παρά το υψηλό ενδιαφέρον, η προσέλευση στις Αρχιεπισκοπικές Εκλογές ήταν χαμηλή και κινήθηκε λίγο πιο πάνω από το 30%.

Λεμεσού Αθανάσιος, Πάφου Γεώργιος και Ταμασού Ησαΐας είναι οι τρεις Μητροπολίτες που οι πιστοί επέλεξαν να βρίσκονται στο Τριπρόσωπο. Με την ολοκλήρωση της καταμέτρησης των ψήφων, το ενδιαφέρον μετατοπίζεται στην Ιερά Σύνοδο, η οποία θα έχει τον τελευταίο λόγο για τον επόμενο Αρχιεπίσκοπο.

Οι δυναμικές που αναπτύσσονται θα κρίνουν το τελικό αποτέλεσμα, με τον Μητροπολίτη Λεμεσού, ο οποίος έκοψε πρώτος το νήμα με μεγάλη διαφορά, να ζητά να γίνει σεβαστή η ετυμηγορία του λαού. Οι Μητροπολίτες Πάφου και Ταμασού έδιναν μάχη στήθος με στήθος, μέχρι και την τελευταία στιγμή της καταμέτρησης, καθώς τους χώριζαν ελάχιστες ψήφοι. Τελικά δεύτερος ήρθε ο Τοποτηρητής του αρχιεπισκοπικού θρόνου, με μόλις 0,29% διαφορά.

Αναλυτικά έλαβαν: Ο Λεμεσού Αθανάσιος 35,68%, ο Πάφου Γεώργιος 18,38%, ο Ταμασού Ησαΐας 18,10%, ο Κωνσταντίας Βασίλειος 17,49%, ο Μόρφου Νεόφυτος 9,80% και ο Κυρηνείας Χρυσόστομος 3,24%.

Παρά το υψηλό ενδιαφέρον, η προσέλευση στις Αρχιεπισκοπικές Εκλογές ήταν χαμηλή και κινήθηκε λίγο πιο πάνω από το 30%.

Δηλώσεις από τον Έφορο Εκλογών Γιάννη Χαριλάου

Γιάννης Χαριλάου: Έχουμε ολοκληρώσει την εκλογική διαδικασία για το πρώτο στάδιο εκλογής. Σε παγκύπριες εκλογές προς εκλογή τριπροσώπου. Το αποτέλεσμα αφορά τους έξι υποψηφίους:

Μητροπολίτης Λεμεσού: 35,68%

Μητροπολίτης Πάφου: 18,38%

Μητροπολίτης Ταμασού: 18,10%

Μητροπολίτης Κωνσταντίας: 14,79%

Μητροπολίτης Μόρφοου: 9,80%

Μητροπολίτης Κυρηνείας: 3,24%

Πηγή: https://www.reporter.com.cy/

TOP NEWS