Η Μητρόπολη Δέρκων τίμησε τον ποιμενάρχη της

  • Dogma
δέρκων

Με κατάνυξη και εν πληθούση εκκλησία τελέσθηκε η εορτή των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής της κοινότητος Θεραπείων, κατά την οποίαν άγει τα ονομαστήριά του ο Σεβ. Ποιμενάρχης Μητροπολίτης Γέρων Δέρκων κ. Απόστολος.

Την παραμονή της εορτής, το απόγευμα της Πέμπτης 29 Ιουνίου, τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και ο Ορθρος με τη συμμετοχή των Ιερέων και του Διακόνου της Ιεράς Μητροπόλεως καθώς και του Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβυτέρου του Οικουμενικού Θρόνου, π. Γεωργίου Λαδουκάκη.

Το πρωί τελέσθηκε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, μετ’ αρτοκλασίας, προεξάρχοντος του Σεβ. Ποιμενάρχου ημών κ. Αποστόλου και συλλειτουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ευδοκιάδος κ. Αμβροσίου.

Κατά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία παρευρέθησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες,  Σηλυβρίας κ. Μάξιμος, ως εκπρόσωπος της Α. Θειοτάτης Παναγιότητος, του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ, Καλλιουπόλεως και Μαδύτου κ. Στέφανος, Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, Σαράντα Εκκλησιών κ. Ανδρέας και οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Αραβισσού κ. Κασσιανός και Ξανθουπόλεως κ. Παΐσιος, καθώς και Αρχοντες Οφφικιάλιοι της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας και λοιποί ευλαβείς χριστιανοί εντεύθεν και εκ του εξωτερικού, στους οποίους διενεμήθη από τον Σεβασμιώτατο αναμνηστικό επ’ αφορμή των ονομαστηρίων του.
όλου.
Επίσης, έψαλλαν εμμελώς ψαλτικό χορό, υπό την χοραρχία του Αρχοντος Ιερομνήμονος της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας και Αρχοντος Πρωτοψάλτου της Ιεράς Μητροπόλεως Δέρκων κ. Αντωνίου Χατζοπούλου. Αξίζει να σημειωθεί, ότι ακούστηκαν και ύμνοι στην Αραβική Γλώσσα από την Ιεροψάλτρια εκ Λιβάνου κ. Τζοέλ Κάμελ.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας παρετέθη δεξίωση στον αυλόγυρο του περικαλλούς Ιερού Μητροπολιτικού Ναού της Αγίας Παρασκευής Θεραπείων.

TOP NEWS