Η Μητρόπολη Βοστώνης γιόρτασε τη Θρονική της εορτή

  • Dogma
βοστώνης

Η Μητρόπολη Βοστώνης γιόρτασε τη Θρονική της εορτή επ’ ονόματι του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου, με αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην οποία προεξήρχε ο Μητροπολίτης Βοστώνης Μεθόδιος και συμμετείχε πλειάδα ιερέων.

Παρέστη ο Ρωμαιοκαθολικός Αρχιεπίσκοπος Βοστώνης, καρδινάλιος Σίαν Ομάλι, σύμφωνα με τη μακρόχρονη παράδοση που έχει καθιερωθεί να ανταλλάσσονται επισκέψεις ένθεν και ένθεν κατά τις Θρονικές Γιορτές της Μητρόπολης Βοστώνης και της Ρωμαιοκαθολικής Αρχιεπισκοπής.

Ο καρδινάλιος Ομάλι μίλησε στο εκκλησίασμα για τη μεγάλη χαρά που αισθάνθηκε ο Απ. Ανδρέας κομίζοντας το ευαγγέλιο στον αδελφό του Πέτρο και πως αυτή η χαρά μπορεί να είναι δική μας καθώς εξαγγέλλουμε το ίδιο ευαγγέλιο από κοινού στον κόσμο.

Ο Μητροπολίτης Βοστώνης Μεθόδιος επιδίδει ως αναμνηστικό δώρο εικόνα στον Ρωμαιοκαθολικό καρδινάλιο Βοστώνης Σίαν Ομάλι, στη Θρονική Γιορτή της Μητρόπολης στον Καθεδρικό Ναό Βοστώνης. Διακρίνεται ο πρωτοσυγκελλεύων π. Θεόδωρος Μπάρμπας. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΒΟΣΤΏΝΗΣ

Ο Μητροπολίτης Μεθόδιος στην ομιλία του, αναφερόμενος στον καρδινάλιο Ομάλι ανάμεσα στα άλλα είπε πως «η χαρά μας είναι μεγάλη με την παρουσία και συμμετοχή σας. Είναι πράγματι τιμή για μας».

Σε άλλο σημείο, είπε πως «είναι μεγάλη ευλογία από τον Θεό που ανταλλάσσουμε επισκέψεις με τις δύο Εκκλησίες μας για τους αντίστοιχους αγίους μας που καθιερώθηκαν στη Ρώμη και την Κωνσταντινούπολη και εδώ στη Βοστώνη πριν από πολλές δεκαετίες».

Τόνισε πως «ο αδελφικός μας δεσμός φανερώνεται συμβολικώς και ενδυναμώνεται συνάμα με την επιθυμία μας για ενότητα εν Χριστώ σύμφωνα με το θέλημα του ‘ένα πάντες εν ώσιν’ (Ιωάν. 17:21)».

Ακολούθησε δεξίωση και η συνεδρίαση των ιερέων της Μητρόπολης Βοστώνης προς τους οποίους ομίλησε ο καρδινάλιος Ομάλι.

Πηγή: Εθνικός Κήρυκα

TOP NEWS