Ορθόδοξη Εκκλησία Ουκρανίας: Στο πλευρό εκείνων που έχασαν τα σπίτια τους – Θα κατασκευάσει προσωρινές κατοικίες

  • Dogma
ουκρανίας

Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας θα κατασκευάσει προσωρινές κατοικίες, προκειμένου να βοηθήσει τις οικογένειες των οποίων τα σπίτια καταστράφηκαν. 

Η πρωτοβουλία ανήκει στο  φιλανθρωπικό οργανισμό της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, η οποία έχει λάβει για το σκοπό αυτό 20 εκατομμύρια Γρίβνα, από τον Πρόεδρο του πατρογονικού συμβουλίου του ιδρύματος και άρχοντα του Οικουμενικού Πατριαρχείου Αντρέι Ματσόλα.

Με τα κονδύλια θα κατασκευαστούν σπίτια για 50 οικογένειες μέχρι τα μέσα του καλοκαιριού, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες το πρώτο θα είναι ήδη έτοιμο στις αρχές Ιουνίου.

«Ο λαός μας διακρινόταν πάντα για την ευαισθησία, την καλή του καρδιά και την αλληλοβοήθεια, την ικανότητά του να ενώνεται για τη σωτηρία των άλλων – των αδελφών και των αδελφών τους», τόνισε ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Κιέβου Επιφάνιος.

«Γνωρίζω ότι σήμερα ο καθένας εργάζεται στο μέτωπό του, επιλέγοντας την κατεύθυνση για να βοηθήσει τους άλλους, αλλά θέλω να ενθαρρύνω όσους έχουν τέτοια ευκαιρία να συμμετάσχουν σε αυτή τη σημαντική πρωτοβουλία του Metropolitan Foundation της PCU και να βοηθήσουν εμάς τους γείτονες. που δυστυχώς έχασε τα πάντα», πρόσθεσε ο Μητροπολίτης Κιέβου.

TOP NEWS