Η πρώτη συνάντηση Βαρθολομαίου Αρχιεπισκόπου Πρεσόβ

  • Dogma
βαρθολομαίου

Την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016 πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου με το νέο Προκαθήμενο της Εκκλησίας Τσεχίας και Σλοβακίας.

Η συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου με τον νέο Προκαθήμενο της Ορθόδοξης Εκκλησίας Τσεχία και Σλοβακίας, τον Αρχιεπίσκοπο Πρεσόβ Ραστισλάβ έλαβε χώρα στο Κέντρο του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Σαμπεζύ της Γενεύης.

Στη συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου και του Αρχιεπισκόπου Πρεσόβ  στο Σαμπεζύ, στο πλαίσιο της Σύναξης των Προκαθημένων των Ορθοδόξων Εκκλησιών εν όψει της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου, παρέστησαν από πλευράς Οικουμενικού Πατριαρχείου: ο Μητροπολίτης Γαλλίας Εμμανουήλ, ο Αρχιγραμματεύς της Αγίας και Ιεράς Συνόδου Αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος και ο Δευτερεύων των Πατριαρχικών Διακόνων Θεόδωρος.

Υπενθυμίζεται ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο μόλις πριν μία εβδομάδα (14–1- 2016), αναγνώρισε με απόφαση της Αγίας και Ιεράς Συνόδου τον νέο Προκαθήμενο Τσεχίας και Σλοβακίας, με συγκεκριμένους όρους.

Μάλιστα στη σχετική ανακοίνωση που είχε εκδοθεί από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, αναφερόταν, μεταξύ άλλων, ως προς τους όρους που ετέθησαν: «Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πρεσόβ κ. Ραστισλάβ θα ζητήσει δημόσια συγγνώμη για όσα ανοίκεια και προσβλητικά δήλωσε κατά του Οικουμενικού Πατριαρχείου».

 

 

TOP NEWS