Η Βοστώνη ο πρώτος σταθμός του Οικ. Πατριάρχη τον Μάιο

  • Dogma
πατριάρχης

Από τη Βοστώνη αναμένεται να ξεκινήσει η επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου  στις Ηνωμένες Πολιτείες τον Μάιο του 2020.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης πρόκειται να αφιχθεί στη Βοστώνη την Πέμπτη 7 Μαΐου προερχόμενος εκ Κωνσταντινουπόλεως, ενώ το Σάββατο  9 Μαΐου  θα προστεί της τελετής της απονομής των πτυχίων της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού Βοστώνης. Αξίζει να σημειωθεί ότι θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της Θεολογικής Σχολής Βοστώνης που Οικουμενικός Πατριάρχης θα προστεί στην τελετή της αποφοίτησης της.

Ο κ. Βαρθολομαίος είναι προσκεκλημένος της αμερικανικής κυβερνήσεως και πιο συγκεκριμένα του Υπουργού  Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, προκειμένου να μιλήσει σε σύσκεψη για το Φυσικό Περιβάλλον.

Ο Πατριάρχης  θα γίνει δεκτός από τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ. Η συνάντηση στο Λευκό Οίκο προσανατολίζεται να γίνει μεταξύ 12 και 14 Μαΐου, όπου ο κ. Τράμπ θα επιδαψιλεύσει υψηλές τιμές στον Οικουμενικό Πατριάρχη.

Το είχε άλλωστε αναφέρει και υποσχεθεί κατά την επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου στον κ. Τραμπ στο Γραφείο Οβάλ στο Λευκό Οίκο στις 16 Ιουλίου, όπου ο Αμερικανός Πρόεδρος υποδέχθηκε τον Αρχιεπίσκοπο με προσήνεια και εγκαρδιότητα, παρόντος μάλιστα του αντιπροέδρου Μάικλ Πενς και του υπουργού Υγείας Αλεξ Εϊζαρ. Ο τελευταίος είχε εκπροσωπήσει την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών στην ενθρόνιση του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου στον Αρχιεπισκοπικό Καθεδρικό Ναό Αγίας Τριάδος Νέας Υόρκης το Σάββατο 22 Ιουνίου 2019.

Αποκλειστικές πληροφορίες της ομογένειας  αναφέρουν ότι ο Πατριάρχης θα παραμείνει στις Ηνωμένες Πολιτείες τουλάχιστον επί ένα δέκα ημέρες. Εκτός από την Ουάσιγκτον θα επισκεφθεί τη Νέα Υόρκη, όπου είναι και η έδρα της Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

Με πληροφορίες από Εθνικό Κήρυκα

TOP NEWS