Ιεράρχης της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησάις εγκαινίασε νέο ναό της Υπερορίου Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας στη Δομινικανή Δημοκρατία

  • Dogma
ουκρανικής

Στις 19 Δεκεμβρίου 2020, τα εγκαίνια του ιερού ναού του Οσίου Σεραφείμ του Σαρόφ στην πόλη Μπαβάρο της Δομινικανής Δημοκρατίας, τέλεσε με την ευλογία του Πρωθιεράρχη της Υπερορίου Ρωσική Ορθοδόξου Εκκλησίας, Μητροπολίτη Νέας Υόρκης και Ανατολικής Αμερικής Ιλαρίωνα, ο βοηθός της Ιεράς Μητροπόλεως Κιέβου της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας και Καθηγούμενος της Μονής Γκολοσέγιεφκα Επίσκοπος Βόρζελ Ισαάκιος Αντρονίκ. Αυτά μετέδωσε το Γραφείο Τύπου της Υπερορίου Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας στη Δομινικανή Δημοκρατία στον επίσημο λογαριασμό της στο Facebook.

Μέχρι τότε, και επί μια δεκαετία, οι πιστοί εκκλησιάζονταν σε οικεία ενορίτη, ο οποίος παραχώρησε έναν ευρύ χώρο για να στεγασθεί ο ναός. «Το ιεραποστολικό έργο στο Μπαβάρο επιτελεί ο Ιερέας Νενάντ Φλόρα, κληρικός σερβικής καταγωγής από τις ΗΠΑ, ο οποίος χειροτονήθηκε πρόσφατα, μαζί με την πρεσβυτέρα του Αναστασία, η οποία είναι Δομινικανή. Τα εγκαίνια του νέου ναού στο Μπαβάρο αποτελεί απόδειξη της προόδου της ορθόδοξης αποστολής στη χώρα, που ξεκίνησε το 2008 ο Ιερέας Ραφαήλ Γκονθάλες», ενημέρωσαν την Ένωση Ορθοδόξων Δημοσιογράφων στην Ορθόδοξη Ιεραποστολή.

Ο πρώτος Ορθόδοξος ιερός ναός της Υπερορίου Ρωσικής Εκκλησίας προς τιμήν της Παναγίας του Καζάν εμφανίσθηκε στη Δομινικανή Δημοκρατία στην πόλη Πουέρτο Πλάτα το 2008. Μέσα σε δώδεκα χρόνια συγκροτήθηκαν κοινότητες σε έξι πόλεις της χώρας: δύο χρόνια μετά από τα θυρανοίξια του Ιερού Ναού της Παναγίας του Καζάν, εμφανίζεται ενορία του Οσίου Σεραφείμ του Σαρόφ στο Μπαβάρο, και στη συνέχεια ιεραποστολικές ενορίες στο Χαμάο, στο Λας Τερέναθ και το Σάντο Ντομίνγκο.

Παρά τον Ιερό Ναό της Παναγίας του Καζάν στο Πουέρτο Πλάτα λειτουργεί το Ορθόδοξο Ρωσο-δομινικανικό Κέντρο Επιστήμης και Πολιτισμού, όπου οι δομινικανοί μαθαίνουν Ρωσικά και λαμβάνουν γνώσεις για την Ορθοδοξία. Επιπλέον, ο πατήρ Ραφαήλ μαζί με εκπροσώπους του Κέντρου παραδίδει μαθήματα Θρησκευτικών και «Ανθρωπίνων Αξιών» σε ένα από τα σχολεία της πόλεως.

«Επειδή σε όλο αυτό το διάστημα ο πατήρ Ραφαήλ ήταν ο μόνος ιερέας σε όλη τη χώρα, δεν ήσαν σπάνιες οι περιπτώσεις που ενορίτες από διάφορες πόλεις προσέρχονταν για τις ακολουθίες σε ένα μέρος. Με την προσέλευση του πατρός Νενάντ διευκολύνθηκε σημαντικά ο πατήρ Ραφαήλ, ιδίως αυτή τη στιγμή, διότι ο ιερέας νόσησε δύο φορές με κορονοϊό και μόλις μερικές ημέρες πριν είχε πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο», πρόσθεσαν στην Ιεραποστολή.

Προς το παρόν το σημαντικό μέρος των ενοριτών είναι Ρωσόφωνοι με καταγωγή από πρώην Δημοκρατίες της Σοβιετικής Ενώσεως. Εδώ προσεύχονται και Ορθόδοξοι Σέρβοι, Έλληνες, Ρουμάνοι, Βούλγαροι και Καναδοί. Επίσης, υπάρχουν και Δομινικανοί.

Πληροφορίες σχετικά με την Ορθόδοξη ιεραποστολή και τραπεζικά στοιχεία για προσφορές μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας στη Δομινικανή Δημοκρατία: https://www.ortofe.org καθώς και στον λογαριασμό του Facebook: https://www.facebook.com/ortofe/

 

TOP NEWS