ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ: Μετανοήστε και αλλάξτε μυαλό

  • Dogma

Έμμεση πρόσκληση προς το λαό να μετανοήσει απηύθυνε από τις Σέρρες όπου βρίσκεται ο Αρχιεπίσκοπος κ.Ιερώνυμος που διέγνωσε πως η κρίση είναι αποτέλεσμα της αρρώστιας των ανθρώπων.

 

«Ο Κύριος μας και ο Ιωάννης ο Βαπτιστής το είπανε ξεκάθαρα. Μετανοείτε!» είπε προς το εκκλησίασμα ο Αρχιεπίσκοπος εξηγώντας πως  «Μετανοώ σημαινει αλλαζω μυαλό».

 

Έτσι απευθυνόμενος στους πιστούς είπε «Αλλάξτε μυαλό! Κι όταν ο άνθρωπος αλλαζει μυαλό, κι αλλάζει εσωτερικά αλλάζει και στις πράξεις εξωτερικα στη ζωη του. Δεν υπήρξε ποτέ καμία αλλαγή σε αυτή τη ζωή και την κοινωνία -κι όσοι το υποστηρίζουν είναι ψέμα-, αν δεν αλλάξει ο άνθρωπος εσωτερικά».

 

Λίγες μόλις ώρες μετά την ψήφιση των μέτρων του λεγόμενου «Μνημονίου Γ΄» ο Αρχιεπίσκοπος σημείωσε πως  «οι καλύτεροι νομοι οι ωραιότεροι θεσμοί, όταν ο ανθρωπος ειναι αρρωστος αρρωσταινουν. Και οι θεσμοί και οι νόμοι όσο καλοί κι αν είναι μένουν ανεφάρμοστοι».

 

Απευθυνόμενος προς τον Υπουργό Μακεδονίας Θράκης που στεκόταν δίπλα του ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, ο κ. Ιερώνυμος είπε πως ο λαός είναι κουρασμένος και βαριεστημένος αλλά και «αγανακτισμένος από ορισμένες συμπεριφορές. Δεν μπορούμε όμως να γυρίσουμε πίσω, πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά».

 

Νωρίτερα ο κ. Ιερώνυμος χρησιμοποίησε και μια από τις αγαπημένες φράσεις του προκατόχου του, κάνοντας λόγο για «κουλτουριάριδες» που με πλαδαρό τρόπο υποστηρίζουν την επιστροφή στις αρχες και τις αξίες.

 

Ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας βρίσκεται απο χθες στις Σέρρες στο πλαίσιο των εορτασμών του Μητροπολιτικού Ναού της πόλης. Για τις ίδιες εκδηλώσεις έχει μεταφερθεί στην πόλη ύστερα από αίτημα του Μητροπολίτη κ. Θεολόγου, η Ιερή Εικόνα της Παναγίας Σουμελά σε μια από τις σπάνιες φορές που φεύγει εκτός του ομώνυμου Ναού στο Βέρμιο.

Αργότερα το μεσημέρι ο κ. Ιερώνυμος θα μεταβεί στην Κομοτηνή για την κηδεία του Μητροπολίτη Δαμασκηνού.

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ