Ηγεσία με βάση την πίστη σε έναν ταραχώδη κόσμο

  • Dogma
ηγεσία

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρόγραμμα ηγεσίας Faith-Based Leadership in a Turbulent World που οργάνωσαν το Ινστιτούτο Εξωτερικών Υποθέσεων (fainst.eu) μαζί με το Γραφείο Εκπαίδευσης Στελεχών (Office of Executive Education) και το Initiative on Religion, Law, and Diplomacy («Πρωτοβουλία για τη Θρησκεία, το Δίκαιο και τη Διπλωματία») της Σχολής Fletcher του Πανεπιστημίου Tufts και στο οποίο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ εκπροσωπήθηκε από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Σύρου Πρωτοπρ. Φλαβιανό Αλμπέσκου.

Το πρόγραμμα, που πραγματοποιήθηκε από τις 2 Μαΐου έως και τις 6 Μαΐου στην Αθήνα, υποστηρίχθηκε γενναιόδωρα από την Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ελλάδα.

Σε αυτό το πρόγραμμα ηγεσίας συμμετείχε μια πολυεθνική ομάδα κληρικών και λαϊκών ηγετών που ανήκουν στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδος, την Ορθόδοξη Εκκλησία της Κύπρου, και το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, συμπεριλαμβανομένων ιεραρχών, κληρικών, και λαϊκών ειδικών από διαφορετικά επαγγελματικού προσανατολισμού. Το πρόγραμμα περιελάμβανε επίσης συνεδρίες από την σχολή του Αμερικανικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης και της Σχολής Sciences Po από το Παρίσι.

Η Σχολή Fletcher είναι η πρώτη μεταπτυχιακή Σχολή παγκόσμιων υποθέσεων στον κόσμο, που καινοτομεί στον τομέα για σχεδόν έναν αιώνα και καθορίζει τον χρυσό κανόνα της μελέτης και της πρακτικής παγκόσμιων υποθέσεων στον 21ο αιώνα. Η Σχολή εκπαιδεύει ηγέτες από την κυβέρνηση, την κοινωνία των πολιτών, και την βιομηχανία ώστε να δραστηριοποιούνται πέρα από περιορισμούς και στερεότυπα προκειμένου να λύνουν τα όλο και πιο περίπλοκα προβλήματα του κόσμου.

Το ειδικό πρόγραμμα «Ηγεσία με Βάση την Πίστη σε έναν Ταραχώδη κόσμο» (Faith-Based Leadership in a Turbulent World) προσέφερε μια μοναδική ευκαιρία στους ηγέτες να ασχοληθούν με νέα έρευνα και εφαρμοσμένες προσεγγίσεις για την επίλυση συγκρούσεων, την οργανωτική αλλαγή, και βασικά γεωπολιτικά ζητήματα, όπως η κλιματική αλλαγή, η μετανάστευση, η δημόσια υγεία, η φτώχεια, και οι κίνδυνοι στον κυβερνοχώρο σε παγκόσμιο πλαίσιο.

«Σας ενώνει όλους ένα κοινό κίνητρο για να υπηρετήσετε τους άλλους», είπε ο πρεσβευτής των ΗΠΑ, Geoffrey Pyatt, στις παρατηρήσεις του στους συμμετέχοντες στις 4 Μαΐου. «Ελπίζω ότι η εκπαίδευση ηγεσίας που λάβατε αυτή την εβδομάδα θα σας δώσει την ευκαιρία να αναλογιστείτε τις τάσεις και τις προκλήσεις που επηρεάζουν τον κόσμο μας και πώς εσείς ως ηγέτες μπορείτε να επηρεάσετε το μέλλον όλων των κοινοτήτων σας».

TOP NEWS