Ημερίδα Ενημέρωσης Νεοεισερχόμενων Φοιτητών στη Θεολογική Σχολή Εκκλησίας Κύπρου

  • Dogma
Φοιτητών

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η ημερίδα ενημέρωσης, γνωριμίας και εισαγωγής των πρωτοετών προπτυχιακών φοιτητών της Θεολογικής Σχολής Εκκλησίας Κύπρου. Σκοπός ήταν η υποδοχή τους ως ομάδα, πριν από την έναρξη των μαθημάτων, η κατατόπιση και καλύτερη ενημέρωσή τους για θέματα σπουδών, φοίτησης, φοιτητικής ζωής και ευημερίας.

Στους νεοεισερχόμενους φοιτητές έγινε ειδική ενημέρωση/εκπαίδευση για τη χρήση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης Moodle, τη χρήση του ηλεκτρονικού τους ταχυδρομείου, των ηλεκτρονικών υποδομών της Σχολής καθώς και της Βιβλιοθήκης. Η Υπηρεσία Φοιτητικής Μέριμνας της Θεολογικής Σχολής Εκκλησίας Κύπρου, μέσα στα πλαίσια του μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα της Σχολής, δωρίζει σε όλους τους νεοεισερχόμενους φοιτητές της από ένα προσωπικό ηλεκτρονικό υπολογιστή, τύπου Notebook, με ενσωματωμένο το πρόγραμμα OfficeProPlus Academic, για να διευκολύνεται η μελέτη τους και η ανταπόκρισή τους στις απαιτήσεις του Προγράμματος Σπουδών.

Οι νεοεισερχόμενοι φοιτητές ενημερώθηκαν γενικά για το πρόγραμμα σπουδών, για το πρόγραμμα των μαθημάτων τους, για τις αίθουσες διδασκαλίας και για την αναβάθμιση της κτιριακής και τεχνολογικής υποδομής της Σχολής, για τις δυνατότητες συμμετοχής στο πρόγραμμα Ανταλλαγής Φοιτητών Erasmus+ και για τις υπηρεσίες της Σχολής: Γραμματεία, Βιβλιοθήκη, Φοιτητική Μέριμνα, Γραφείο Στέγασης, Όμιλοι, Φοιτητική Ένωση, Γραφείο Εrasmus. Οι νεοεισερχόμενοι φοιτητές παρακολούθησαν, επίσης, Εκπαιδευτική Ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο όπου στεγάζεται η Σχολή και στην υπερσύγχρονη Φοιτητική Εστία, η οποία τίθεται σε χρήση από την φετινή ακαδημαϊκή χρονιά. Επισκέφθηκαν τον Καθεδρικό Ναό Αγ. Ιωάννη, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄ με τη Βιβλιοθήκη, το Παρεκκλήσιο του Απ. Βαρνάβα (όπου θα τελούνται κάθε Πέμπτη οι λατρευτικές συνάξεις της Σχολής με Όρθρο και Θεία λειτουργία) και τη Φοιτητική Εστία.

2_Induction_Day_2_9_2016

Τους φοιτητές υποδέχτηκαν ο Διευθυντής της Σχολής Διάκ. Κυπριανός Κουντούρης, PhD, και η Καθηγήτρια κ. Βελουδία Σιδέρη Παπαδοπούλου, η οποία πρόσφατα ανέλαβε καθήκοντα ως η Ακαδημαϊκός Υπεύθυνη του Προγράμματος Σπουδών Θεολογίας. Στην υποδοχή και ενημέρωση των φοιτητών συμμετείχαν διάφορες Υπηρεσίες της Σχολής όπως: η Υπηρεσία Σπουδών & Φοιτητικής Μέριμνας, η Υπηρεσία Βιβλιοθήκης Σπουδαστηρίου, η Υπηρεσία Έρευνας και Διεθνών Σχέσεων, η Υπηρεσία Συστημάτων Πληροφορικής και Τεχνολογίας, το Γραφείο Υποδοχής και η ομάδα του Προπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών Θεολογίας. Είναι η πρώτη χρονιά όπου διοργανώνεται η ημερίδα ενημέρωσης των πρωτοετών προπτυχιακών φοιτητών της Θεολογικής Σχολής Εκκλησίας Κύπρου. Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016.

TOP NEWS