Ηνωμένα Έθνη: Αρνήθηκαν την περιφορά του Επιταφίου στα Κατεχόμενα

  • Dogma
ηνωμένα

Δε θα πραγματοποιηθεί περιφορά του Επιταφίου στον Κατεχόμενο Άγιο Γεώργιο Εξορινό στην εντός των τειχών Αμμόχωστο.Τα Ηνωμένα Έθνη απέρριψαν την αίτηση της Μητρόπολης  Κωνσταντίας και Αμμοχώστου.

Η Μητρόπολη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου είχε έγκαιρα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να εξασφαλίζει την απαιτούμενη άδεια για τη τέλεση της Ακολουθίας του Επιταφίου  τη Μεγάλη Παρασκευή 22 Απριλίου, στον Άγιο Γεώργιο Εξορινό Αμμοχώστου

Ωστόσο,  η απάντηση που έλαβε χθες 12 Απριλίου από τα Ηνωμένα Έθνη ήταν αρνητική. Γεγονός που

“Η Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου ενημερώνει το κοινό, ότι είχε προβεί έγκαιρα σε αίτηση στα Ηνωμένα Έθνη για εξασφάλιση άδειας τέλεσης της Ακολουθίας του Επιταφίου στον Άγιο Γεώργιο Εξορινό Αμμοχώστου. Δυστυχώς σήμερα λάβαμε ΑΡΝΗΤΙΚΗ απάντηση και ως εκ τούτου δε θα τελεστεί η σχετική ακολουθία”, σημειώνεται στη σχετική η ανακοίνωση που εξέδωσε ακολούθως προς ενημέρωση του χριστεπώνυμου πλήθους.

Ο Άγιος Γεώργιος ο Εξορινός λειτούργησε ξανά μετά από σχεδόν 60 χρόνια, τον Δεκέμβριο του 2013. Η περιφορά του Επιτάφιου στην Αμμόχωστο πραγματοποιήθηκε το 2014 για πρώτη φορά μετά τις δικοινοτικές ταραχές του 1958, και επαναλήφθηκε το 2015, το 2016, αλλά και το 2019 με τη συμμετοχή χιλιάδων ελληνοκυπρίων,οι οποίοι κατέκλυσαν το ναό, ενώ πραγματοποιήθηκαν κιι άλλες λειτουργίες στον Άγιο Γεώργιο τον Εξορινό.

Φωτογραφία αρχείου

 

 

 

TOP NEWS