ΙΡΑΚ: Ζητούν απο Χριστιανούς να αλλαξοπιστήσουν για να μη τους σκοτώσουν

  • Dogma

Απειλές κατα της ζωής τους δέχονται τις τελευταίες μέρες οι Χριστιανοί του Ιράκ, απο τζιχαντιστές αντάρτες της οργάνωσης “Ισλαμικό Κράτος”.

Dogma Newsdesk

Απειλές κατα της ζωής τους δέχονται τις τελευταίες μέρες οι Χριστιανοί του Ιράκ απο τζιχαντιστές αντάρτες της οργάνωσης “Ισλαμικό Κράτος”.

Συγκεκριμένα, οι τζιχαντιστές προειδοποίησαν τους Χριστιανούς της πόλης Μοσχούλη, οτι άν δεν αλλαξοπιστίσουν ή δεν πληρώσουν θρησκευτικό φόρο στους πνευματικούς ηγέτες της μουσουλμανικής κοινότητας, θα τους αφαιρέσουν τη ζωή.

Πρόκειται για παράδοση σύμφωνα με την οποία όσοι δεν έχουν ασπαστεί το Ισλάμ θα πρέπει να εισφέρουν έναν ειδικό φόρο γνωστό ως «Jizya», προκειμένου να απολαμβάνουν προστασίας.

«Έχουν τρεις επιλογές: Ισλάμ, το συμβόλαιο Dhima και την πληρωμή της Jizya. Αν τις απορρίψουν και τις τρείς θα βρεθούν αντιμέτωποι με το ξίφος», τονίζεται στην ανακοίνωση του Ισλαμικού Κράτους.

Κάτοικος της Μοσχούλης δήλωσε σε διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο οτι ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους, Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι, έδωσε προθεσμία έως το Σάββατο σε όποιους δεν επιθυμούν να τηρήσουν τους όρους αυτούς, να εγκαταλείψουν την περιοχή.

TOP NEWS