«Καταστρέψτε τον Σταυρό» το Ισλαμικό Κράτος προαναγγέλλει νέες επιθέσεις κατά χριστιανικών εκκλησιών

  • Dogma
εκκλησιών

Στο νέο τεύχος του περιοδικού τους «Dabiq», προαναγγέλλουν στόχους νέων επιθέσεων.

Το περιοδικό Dabiq, το προπαγανδιστικό όργανο των τζιχαντιστών, στο τελευταίο του τεύχος (νο 15) είναι αφιερωμένο σχεδόν ολόκληρο στην αντιπαράθεση των φανατικών ισλαμιστών με τον Χριστιανισμό. Και καλεί τους Χριστιανούς να «καταστρέψουν τον σταυρό», δίνοντάς τους δύο επιλογές: να ρισκάρουν να σκοτωθούν στον «μάταιο» πόλεμο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος ή να ασπαστούν το Ισλάμ και να μπουν «στους κήπους του παραδείσου».

Σε πολλές σελίδες γίνεται ανάλυση του «γιατί σας μισούμε» (τους Χριστιανούς) με επιχειρήματα από την πλευρά του Ισλάμ, όπου ο Χριστιανισμός κατηγορείται ότι έχει παραποιήσει την φύση του Χριστού (που αναγνωρίζεται από τους Μουσουλμάνους ως προφήτης του Ισλάμ). Τα θεολογικά επιχειρήματα είναι ανάμικτα με κηρύγματα μίσους, με αναφορές σε διάφορες ιστορικές περιόδους, σε μια προσπάθεια να κατασκευαστεί το επιχείρημα δικαίωσης των τρομοκρατικών επιθέσεων, ώστε να πειστούν όλο και περισσότεροι μουσουλμάνοι στη ριζοσπαστικοποίηση.

Οι τζιχαντιστές, αναφέρουν χαρακτηριστικά:

Σας μισούμε, πρώτα και περισσότερο απ’ όλα γιατί είστε άπιστοι. Αρνείστε τη μοναδικότητα του Αλάχ.

Σας μισούμε γιατί οι κοσμικές, φιλελεύθερες κοινωνίες σας αφήνουν ελεύθερα όσα ο Αλάχ έχει απαγορεύσει, ενώ απαγορεύσουν πολλά από εκείνα που επιτρέπει, κάτι που δεν σας ενδιαφέρει γιατί έχετε διαχωρίσει κράτος και θρησκεία.

Στην περίπτωση των περιθωριακών άθεων, εσάς σας μισούμε και σας πολεμάμε γιατί δεν πιστεύετε στην ύπαρξη του Δημιουργού και Κυρίου σας.

Σας μισούμε για τα εγκλήματά σας κατά του Ισλάμ και σας κηρύσσουμε τον πόλεμο για να σας τιμωρήσουμε για τις παραβάσεις σας ενάντια στη θρησκεία μας.

Σας μισούμε για τα εγκλήματά σας κατά των Μουσουλμάνων. Για τα drones και τα μαχητικά σας, που βομβαρδίζουν, σκοτώνουν και ακρωτηριάζουν τους ανθρώπους μας σε όλο τον κόσμο, και οι αχυράνθρωποί σας στη γη των μουσουλμάνων, τους καταπιέζουν, τους βασανίζουν και κηρύσσουν τον πόλεμο εναντίον μας.

Σας μισούμε γιατί εισβάλλετε στις χώρες μας και σας πολεμάμε για να διώξουμε από αυτές.

Ακόμη σε σελίδα του περιοδικού υπάρχει φωτογραφία του Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλου, ενώ σε άλλες σελίδες υπάρχουν φωτογραφίες του Πάπα Θεόδωρου Β’ της Κοπτικής Εκκλησίας της Αιγύπτου όπως και του Πάπα Φραγκίσκου, αλλά και χριστιανών κληρικών από διάφορα κράτη.

Βέβαια όπως ήταν αναμενόμενο αιτιολογούνται όλες οι πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις στη Δύση, ως υποτιθέμενη τιμωρία για την προσβολή του Μωάμεθ και τον πόλεμο ενάντια στο χαλιφάτο.

Συνολικά όλο το τεύχος δίνει το μήνυμα για ακόμη περισσότερες επιθέσεις κατά των Χριστιανών, αλλά αυτή τη φορά στοχοποιώντας και τον κλήρο όλων των δογμάτων, κάτι που πολλαπλασιάζει τους φόβους για χτυπήματα σε ιερά της Χριστιανοσύνης και φυσικά σε όλες τις βαθμίδες της εκκλησιαστικής ιεραρχίας.

TOP NEWS