Καναδά Σωτήριος: Ενθαρρύνω γονείς, παππούδες και γιαγιάδες να εκκλησιάζονται σαν οικογένεια

  • Dogma
καναδά

Καναδά Σωτήριος: Καθώς τα παιδιά και τα εγγόνια μας ξεκινούν τον καλοκαιρινό τους προγραμματισμό, με αθλήματα, κατασκηνώσεις, ακόμη και με μερικής απασχόλησης εργασία, ενθαρρύνω γονείς, παππούδες και γιαγιάδες να εκκλησιάζονται σαν οικογένεια, να διαβάζουν το Ευαγγέλιο της Κυριακής και να μελετούν τους βίους των αγίων.

Ο Αρχιεπίσκοπος Καναδά Σωτήριος με την ευκαιρία της λήξης της σχολικής χρονιάς, αλλά και των κατηχητικών σχολείων των κοινοτήτων της Αρχιεπισκοπής Καναδά, έστειλε ειδικό μήνυμα στους ιερείς, τους γονείς και κηδεμόνες με συστάσεις και προτροπές για τα παιδιά για τους θερινούς μήνες.

Παράλληλα, αναφέρει πολλές πηγές άντλησης θεμάτων και αναγνωσμάτων από τον ιστότοπο της Αρχιεπισκοπής Καναδά.

Το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Καναδά Σωτηρίου αναφέρει τα εξής:

«Καθώς ολοκληρώνεται άλλη μια σχολική χρονιά και προσβλέποντας στις καλοκαιρινές διακοπές περνώντας χρόνο με την οικογένεια και τους φίλους μας, καθώς και στα ταξίδια μας στην αγαπημένη Ελλάδα και Κύπρο, ας μείνουμε κοντά στην Εκκλησία και ας καλλιεργήσουμε την πνευματική μας ζωή.

Καθώς τα παιδιά και τα εγγόνια μας ξεκινούν τον καλοκαιρινό τους προγραμματισμό, με αθλήματα, κατασκηνώσεις, ακόμη και με μερικής απασχόλησης εργασία, ενθαρρύνω γονείς, παππούδες και γιαγιάδες να εκκλησιάζονται σαν οικογένεια, να διαβάζουν το Ευαγγέλιο της Κυριακής και να μελετούν τους βίους των αγίων.

Για το λόγο αυτό, θα ήθελα να σας ενημερώσω για τις πολλές καινούργιες, αλλά και τις ήδη υπάρχουσες πνευματικές πηγές που είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα της Ι. Αρχιεπισκοπής και στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης. Αφιερώστε λίγο χρόνο για να μελετήσετε τους πνευματικούς αυτούς πόρους και να τους «κατεβάσετε» στα τηλέφωνα και τα tablet σας, ώστε να κρατήσετε τον Χριστό κοντά σας όπου κι αν βρίσκεσθε και ό,τι κι αν κάνετε αυτό το καλοκαίρι.

Εύχομαι σε όλους ένα ευλογημένο και ασφαλές καλοκαίρι. Προσβλέπω με χαρά να δω όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους στις γιορτές των κοινοτήτων που γιορτάζονται τις επόμενες εβδομάδες και μήνες».

TOP NEWS