Κανονικά η Θεία Κοινωνία λέει η Ορθόδοξη Εκκλησία στη Σερβία

  • Dogma
κοινωνία

Η Ιερά Σύνοδος της Ορθόδοξης Εκκλησίας στη Σερβία αποφάσισε να μην συμμορφωθεί με τις συστάσεις της πολιτείας για διακοπή της λειτουργίας και του μυστηρίου της θείας κοινωνίας.

«Η Εκκλησία δεν πρόκειται να διακόψει την τέλεση της Θείας Λειτουργίας και δεν θα πάψει να προσφέρει την Θεία Κοινωνία στους πιστούς. Αυτά είναι αδιαπραγμάτευτα θέματα διότι αποτελούν την βάση της πίστης μας στον Θεό» αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Εκκλησία στη Σερβία.

Μάλιστα καλούνται οι πιστοί άνω των 65 ετών που δεν μπορούν να προσέλθουν στους ναούς, εξαιτίας της απαγόρευσης εξόδου που τους επιβλήθηκε, να επικοινωνήσουν με τον ιερέα της εκκλησιαστικής κοινότητας που ανήκουν να πάει να τους κοινωνήσει στην οικία τους.

Στο μεταξύ το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 131 νέα κρούσματα κορονοϊού στη Σερβία ανεβάζοντας στους 659 τον συνολικό αριθμό των ατόμων που έχει μολύνει ο κορονοϊός.

Ο αριθμός των θανάτων ανέβηκε στους 10 αφού από χθες το μεσημέρι κατέληξαν άλλοι δύο ασθενείς. Στα νοσοκομεία της χώρας νοσηλεύονται 334 ασθενείς εκ των οποίων οι 49 είναι διασωληνωμένοι.

Η κυβέρνηση αποφάσισε να αυξήσει τις ώρες απαγόρευσης της κυκλοφορίας τα σαββατοκύριακα και έτσι από αύριο η γενική απαγόρευση κυκλοφορίας θα αρχίσει να ισχύει από τις 15:00 η ώρα το απόγευμα και όχι από τις 17:00 η ώρα όπως ίσχυε μέχρι σήμερα.

Οι ηλικιωμένοι, άνω των 65 ετών, για τους οποίους ισχύει γενική απαγόρευση εξόδου από την οικία τους, θα μπορούν κάθε Κυριακή, από τις 03:00 τα ξημερώματα έως τις 08:00 η ώρα, να βγουν για να ψωνίζουν στα σουπερμάρκετ. Σήμερα αποφασίστηκε να κλείσουν όλες οι λαϊκές αγορές ανεξάρτητα αν βρίσκονται σε κλειστό ή ανοιχτό χώρο. Επίσης, η κυβέρνηση της Σερβίας αποφάσισε να παρατείνει από 14 σε 28 ημέρες τη χρονική διάρκεια της υποχρεωτικής καραντίνας που επιβλήθηκε σε όσους εισήλθαν στη χώρα μετά τις 14 Μαρτίου.

Φωτογραφία: intimenews

TOP NEWS