Κινσάσας Θεοδόσιος: Η παρουσία του Αγίου Παϊσίου θα γίνεται αισθητή και εδώ- Θεμελίωση Ι.Ν

  • Dogma
κινσάσας

Κατά την τελετή της θεμελιώσεως του Ιερού Ναού, ο Μητροπολίτης Κινσάσας Θεοδόσιος, αναφέρθηκε στην παρηγοριά που σκορπούσε και σκορπά σε κάθε θλιβόμενη και καταπονούμενη ψυχή ο Άγιος Παΐσιος. Η παρουσία του Αγίου, είναι αισθητή παντού και πλέον θα γίνεται αισθητή και στην Κινσάσα και ιδιαίτερα στην ενορία αυτή, όπου οι πιστοί καθημερινά θα αναπαύονται και θα καλλιεργούν την σωτηρία τους, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Με αισθήματα χαράς και δοξολογίας προς τον πανάγαθο Θεό την Κυριακή 26 Νοεμβρίου θεμελιώθηκε άλλος ένας ναός στην πόλη της Κινσάσα. Ο νέος αυτός ναός αφιερώνεται στον νεοφανή Άγιο της Εκκλησίας μας Όσιο Παΐσιο τον Αγιορείτη. Προ έξι μηνών αγοράστηκε στην Κινσάσα και συγκεκριμένα στην περιοχή Μιτέντι οικόπεδο για την ανοικοδόμηση του Ναού. Τότε κατασκευάστηκε μια παράγκα στην οποία καθημερινά μέχρι σήμερα τελούνται ακολουθίες ενώ τις μεγάλες γιορτές και Κυριακές η Θεία Λειτουργία.

Με την παρακίνηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κινσάσας κ. Θεοδοσίου, οι πιστοί της ενορίας προσηύχοντο προκειμένου κάποιος ή κάποιοι χριστιανοί που θα είχαν την οικονομική δυνατότητα να ευαισθητοποιηθούν και να συνδράμουν στην ανοικοδόμηση του ναού.

Και ο χρόνος δεν άργησε! Οι προσευχές εισακούσθηκαν, και ο Κύριος απέστειλε τον άνθρωπό του, που με πολλή ευγένεια, πίστη και καλοσύνη κάλυψε καταρχάς τα έξοδα της αγοράς του οικοπέδου και στη συνέχεια της ανοικοδομήσεως του ναού.

Κατά την τελετή της θεμελιώσεως του Ιερού Ναού, ο Μητροπολίτης, αναφέρθηκε στην παρηγοριά που σκορπούσε και σκορπά σε κάθε θλιβόμενη και καταπονούμενη ψυχή ο Άγιος Παΐσιος. Η παρουσία του Αγίου, είναι αισθητή παντού και πλέον θα γίνεται αισθητή και στην Κινσάσα και ιδιαίτερα στην ενορία αυτή, όπου οι πιστοί καθημερινά θα αναπαύονται και θα καλλιεργούν την σωτηρία τους, σημείωσε μεταξύ άλλων.

Τέλος ο Μητροπολίτης ευχαρίστησε από καρδιάς και εκ μέρους όλων των χριστιανών της ενορίας τον δωρητή του νέου Ιερού Ναού και παρακάλεσε τους πιστούς να προσεύχονται για αυτόν.

 

TOP NEWS