Κληρικοί στο έλεος κακοποιών

  • Dogma

Γράφει ο Αντώνης Μακατούνης.
Ολο και περισσότερες περιοχές της Αθήνας μετατρέπονται πλέον σε «εμπόλεμες ζώνες», καθώς λόγω της εξαθλίωσης και της ανέχειας που επικρατεί οι άνθρωποι γίνονται «άγρια θηρία» με τα κρούσματα κλοπών, ληστειών και βίας να έχουν γίνει καθημερινότητα. Ομως σε ορισμένες περιπτώσεις τα πράγματα ξεφεύγουν από κάθε όριο και οι λαθρομετανάστες κακοποιοί χωρίς ιερό και όσιο δεν διστάζουν να επιτεθούν ακόμα και σε ρασοφόρους.

 

Κάτι τέτοιο συνέβη πριν από λίγες ημέρες στον προϊστάμενο του Ιερού Ναού του Αγίου Ελευθερίου Αχαρνών π. Κωνσταντίνο Παναγιωτόπουλο που, όπως διηγείται στη «δημοκρατία», δέχθηκε επίθεση από αγνώστους (πιθανότατα μετανάστες), οι οποίοι προσπάθησαν να του αφαιρέσουν το σταυρό που φορούσε.

 

Πολύ χειρότερη όμως επίθεση από ομάδα Πακιστανών δέχτηκε πριν από λίγο καιρό και ο εφημέριος του ναού, π. Γεώργιος Καλπούζος, ο οποίος μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο με οξύ πόνο στα πλευρά. Οι αδίστακτοι δράστες χτύπησαν αλύπητα τον πατέρα Γεώργιο για να πάρουν ως λεία τον σταυρό του και λίγα χρήματα. Ακόμα και την εθελόντρια του φιλοπτώχου του ναού κυρία Ειρήνη Β. χτύπησαν άγνωστοι μετανάστες, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να κάνει τέσσερα ράμματα στο κεφάλι.

 

Δυστυχώς, οι δράστες όλων αυτών των επιθέσεων παραμένουν άφαντοι και παραμονεύουν ώστε να χτυπήσουν εκ νέου κάποιο ανύποπτο θύμα… Παρ’ όλα αυτά οι ιερείς του ναού δεν πτοούνται και συνεχίζουν το πνευματικό και κοινωνικό τους έργο.

 

«Εμείς συνεχίζουμε το έργο μας. Στόχος μας, η βοήθεια των συνανθρώπων με διανομή φαγητού και χρηματικές ενισχύσεις. Τα άλλα είναι δουλειά της Αστυνομίας» λέει ο υπεύθυνος του Αγίου Ελευθερίου Αχαρνών, π. Κων/νος Παναγιωτόπουλος. «Η οικονομική κατάσταση της χώρας έχει φέρει τον κόσμο σε απόγνωση.

 

Τις προάλλες ένας παππούς ήρθε και μου είπε ότι ντρεπόταν να πάει στα εγγόνια του, αφού δεν είχε να τους πάρει μία σοκολάτα… Αυτοί οι άνθρωποι πολέμησαν για την Ελλάδα, ενώ τώρα κάποιοι άλλοι βγάζουν τα χρήματά τους στο εξωτερικό»

 

Ο π. Κων/νος έχει τιμηθεί από την Ιερά Σύνοδο με τον χρυσό Σταυρό του Αποστόλου Παύλου για την αξιόλογη και αξιέπαινη διακονία και προσφορά του. Πρόκειται, πραγματικά, για μια πολύ δραστήρια ενορία, αφού κατά το παρελθόν με υπομνήματα προς το υπουργείο Παιδείας κατόρθωσε να φτιάξει εκ του μηδενός έξι σχολεία.

 

 

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ

Το άρθρο γράφτηκε για το ένθετο της εφημερίδας «Δημοκρατία» με τίτλο «Ορθοδοξία και Δημοκρατία» που κυκλοφορεί κάθε Σάββατο

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ