Κονγκό: Ο Τίμιος Σταυρός στον δεύτερο μεγαλύτερο ποταμό του κόσμου

  • Dogma
Κονγκό

Την Κυριακή, 7η Ιανουαρίου 2018, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ.Παντελεήμων προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας και κήρυξε τον θείο λόγο στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αναστάσεως του Κυρίου της πρωτεύουσας Μπραζαβίλ, μετά το πέρας της οποίας, παρά την έντονη τροπική καταιγίδα, πραγματοποιήθηκε λιτανευτική οδοιπορία, κατόπιν ειδικής αδείας, που κατέληξε στις όχθες του ποταμού Κονγκό.

Εκεί, οι ορθόδοξοι χριστιανοί εβίωσαν προσευχητικώς για πέμπτη φορά στην ιστορία της τοπικής Εκκλησίας την τελετή καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού στα νερά του δεύτερου μεγαλύτερου ποταμού του κόσμου. Επί της όχθης ο Σεβασμιώτατος ωμίλησε σύντομα περί της ιστορικής καθιερώσεως και της θεολογικής ερμηνείας της τελετής καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού και του αγιασμού των υδάτων. Κατακλείων, μετέφερε προς το Χριστεπώνυμο πλήρωμα τις πατρικές ευχές και ευλογίες της ΑΘΜ του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεοδώρου Β’ και ευχαρίστησε την παρισταμένη τ.Υπουργό Κοινωνικών Υποθέσεων της Δημοκρατίας του Κονγκό, Εξοχ. κα.Emilienne Raoul, καθώς και τις αρχές της χώρας, για τον επιδεικνυόμενο σεβασμό και την συμπαράσταση προς την Ορθόδοξη Εκκλησία. Την Ευχαριστιακή Σύναξη και την τελετή καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού εκάλυψε η κρατική τηλεόραση Tele-Congo, προς την οποία ο Σεβ. .κ.Παντελεήμων παρεχώρησε σύντομη συνέντευξη.

ÈÅÏÖÁÍÅÉÁ ÁÖÑÉÊÇ-ÊÏÍÃÊÏ--H ÊÁÔÁÄÕÓÇ ÔÏÕ ÔÉÌÉÏÕ ÓÔÁÕÑÏÕ ÓÔÉÓ Ï×ÈÅÓ ÔÏÕ ÐÏÔÁÌÏÕ CONGO // ÈÅÏÖÁÍÅÉÁ ÁÖÑÉÊÇ-ÊÏÍÃÊÏ--H ÊÁÔÁÄÕÓÇ ÔÏÕ ÔÉÌÉÏÕ ÓÔÁÕÑÏÕ ÓÔÉÓ Ï×ÈÅÓ ÔÏÕ ÐÏÔÁÌÏÕ CONGO //

TOP NEWS