Κοπή Βασιλόπιτας στο Προσφυγικό Σωματείο Λάρνακας

  • Dogma
προσφυγικό

Μέσα σε ατμόσφαιρα εορταστικής χαράς πραγματοποιήθηκαν συνάξεις προσφύγων των κοινοτήτων Λάρνακας Λαπήθου, Ομορφίτας και Παλαικύθρου, με την ευκαιρία του παραδοσιακού εθίμου της κοπής της Βασιλόπιιτας για το έτος 2016.

Την κοπή της Βασιλόπιττας τέλεσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος. Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Προσφυγικό Σωματείο Ομορφίτας ο Δήμαρχος Λευκωσίας κ. Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης ευχήθηκε σε όλους ένα καλό και καρποφόρο νέο έτος 2016 με την ελπίδα ότι θα είναι η τελευταία κοπή βασιλόπιττας μακριά από τα σπίτια μας.

προσφυγικό

Στο Προσφυγικό Σωματείο Λάρνακας Λαπήθου μαζί με την κοπή Βασιλόπιττας πραγματοποιήθηκε η βράβευση των αρίστων τελειοφοίτων Δημητριανού Γαβριήλ, Ειρήνης Ευθυμίου, Μύριας Παλλήκαρου, Μυρτώς Σκουρίδου και Ελένης Δαμιανίδου. Μετά το πέρας της εκδήλωσης ο Άι Βασίλης μοίρασε δώρα στα παιδιά.

προσφυγικό

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον ΑΠΟΠ Παλαικύθρου τελέστηκε Αγιασμός και κοπή Βασιλόπιττας και ακολούθως ορχήστρα νέων παρουσίασε ένα μουσικό πρόγραμμα ελληνικών τραγουδιών.

προσφυγικό

Ο Επίσκοπος Μεσαορίας Γρηγόριος μετέφερε τις πατρικές ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου και ευχήθηκε σε όλους τους παρισταμένους πρόσφυγες καλό και ευλογημένος νέο έτος 2016.

προσφυγικό

Αναφέρθηκε στη ζωή και το εργο του Μεγάλου Βασιλείου. Επίσης, εξήγησε την παράδοση της Βασιλόπιττας. Ακολούθως, ευχήθηκε σύντομα να γιορτάσουμε την απελευθέρωση των κατεχομένων εδαφών και την επιστροφή στα σπίτια μας. Όμως, μέχρι τότε ειναι πολύτιμες οι συναντήσεις και οι εκκλησιασμοί μας. Δεν πρέπει να ξεχνιόμαστε και οι νεότεροι πρέπει να μεγαλώνουν με την ισχυρή συνείδηση μιας ενωμένης νήσου.

TOP NEWS