Κορονοϊός: Όλη η Ιταλία θα μετατραπεί σε «κόκκινη ζώνη» για το Καθολικό Πάσχα

  • Dogma
ιταλία

Όλη η Ιταλία πρόκειται να μετατραπεί σε κόκκινη ζώνη για το Πάσχα των Καθολικών προκειμένου να αποφευχθεί η διασπορά του κορονοϊού. Αυτό αναφέρει ο ιταλικός Τύπος ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της κυβέρνησης Ντράγκι.

Βασικός στόχος των περιοριστικών μέτρων που θα επιβληθούν είναι να αποφευχθούν οι μετακινήσεις και οι συνωστισμοί. Τα μέτρα μάλιστα θα θυμίζουν εκείνα που επιβλήθηκαν το περσινό Καθολικό Πάσχα.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν διαρρεύσει μέχρι στιγμής στον ιταλικό Τύπο, από την ερχόμενη Δευτέρα πρόκειται να αυξηθούν οι απαγορεύσεις σε μεγάλο μέρος της Ιταλίας. Σε όλη την χώρα πρόκειται να καταργηθεί η κίτρινη ζώνη (η οποία προβλέπει μεγαλύτερη ευχέρεια μετακίνησης και λειτουργίας των καταστημάτων) από τις 15 Μαρτίου μέχρι τις αρχές Απριλίου.\

Μόνη εξαίρεση θα αποτελεί η Σαρδηνία, η οποία παρουσιάζει πολύ μικρό αριθμό μολύνσεων. Όλες οι υπόλοιπες περιοχές της χώρας αναμένεται να μετατραπούν σε πορτοκαλί και κυρίως κόκκινη ζώνη. Αυτό σημαίνει ότι οι μετακινήσεις θα γίνονται αποκλειστικά για λόγους αποδεδειγμένης ανάγκης και ότι η λειτουργία των εμπορικών επιχειρήσεων θα επιτρέπεται μόνο για καταστήματα με είδη πρώτης ανάγκης και για λίγα άλλα, όπως βιβλιοπωλεία και καταστήματα με παιχνίδια.

Επίσης, θα μπορεί να πραγματοποιείται μόνον μια επίσκεψη την ημέρα σε φιλικά σπίτια από το πολύ δυο άτομα.

Η κυβέρνηση Ντράγκι ετοιμάζεται να παρουσιάσει τα μέτρα σήμερα το μεσημέρι και η πρώτη αντίδραση των προέδρων των ιταλικών περιφερειών είναι θετική.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

TOP NEWS