Ξεκινούν άμεσα οι εργασίες στον Αγιο Νικόλαο στο σημείο μηδέν – Βίντεο

  • Dogma
νικόλαο

Μέσα στον Ιανουάριο αναμένεται να ξεκινήσουν εκ νέου οι εργασίες για την ανοικοδόμηση του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν, όπως ανακοινώθηκε μετά την συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου με τον Κυβερνήτη Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο (Andrew Cuomo).

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή και παρουσία του πρωτοπρεσβύτερου π. Αλέξανδρου Καρλούτσου, του Εκτελεστικού Διευθυντή του Port Authority, Ρικ Κόττον (Rick Cotton), του Αντιπροέδρου του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου, Τζον Κατσιματίδη, του προέδρου των Φίλων Αγίου Νικολάου, Ντένις Μέχιελ (Dennis Mehiel) και του Αντιπροέδρου του ίδιου οργανισμού, Μιχάλη Ψαρού.

Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ελπιδοφόρος με δηλώσεις του στον «Ε.Κ» μετά το τέλος της συνάντησης, είπε χαρακτηριστικά «Σήμερα ξεκινάει μια καινούργια μέρα, όχι μόνο επειδή είναι αρχή του νέου έτους. Είναι μια καινούργια μέρα για την Αρχιεπισκοπή μας, για την ομογένειά μας, για την Ορθοδοξία, για τον ελληνισμό, για τον χριστιανισμό.

Η επίσκεψη του Κυβερνήτη της Νέας Υόρκης δείχνει την υποστήριξη που έχει η προσπάθεια που κάνει η Αριεπισκοπή μας να επανεκκινήσουν τα έργα στον Άγιο Νικόλαο. Θα ξεκινήσουν αυτόν τον μήνα και θα την τελειώσουμε την εκκλησία μας, τον Άγιο Νικόλαο, με τις προσευχές και τις δικές του ενισχύσεις και είμαι σίγουρος ότι και ο λαός μας θα ακολουθήσει από σήμερα.

Ξεκινάει μια τιτάνια, μια δύσκολη προσπάθεια να τελειώσει ο ναός τον Σεπτέμβριο του 2021, όμως εμείς οι Έλληνες και οι Ορθόδοξοι ξέρουμε να φέρουμε εις πέρας τιτάνιες προσπάθειες για αυτό είμαι σίγουρος ότι θα τελειώσουμε την εκκλησία μας, τον Άγιο Νικόλαο στο Ground Zero.

Θέλω να απευθύνω έκκληση προς όλους τους ανθρώπους που μπορούν να βοηθήσουν, να μην διάστουν να μας δείουν την εμπιστοσύνη τους διότι είμαστε σοβαροι, είμαστε ξεκάθαροι είμαστε διαφανείς, θα κρατήσουμε την υπόσχεσή μας και δεν θα ντροπιάσουμε κανέναν».


Παρών στη συνάντηση ήταν και ο πάτερ Αλέξανδρος Καρλούτσος ο οποίος αναφέρθηκε στους δωρητές που στηρίζουν το έργο και συμβάλουν στην ολοκλήρωση της αποστολής. «Έχουμε δωρητές όπως ο Τζον Κατσιματίδης και ο Μάικλ Ψάρος. Οι άνθρωποι αυτοί θα είναι ιδιαίτερα γεναιόδωροι οι ίδιοι, αλλά και αφοσιωμένοι στον σκοπό.

Ο καθένας μπορεί να δωρίσει ένα ποσό, ανάλογα με την δυνατότητά του και ό,τι επιθυμεί η καρδιά του. Μπορούν να γράψουν επιταγή στους “Φίλους του Αγίου Νικολάου” (Friends of Saint Nicholas). Είναι ένας ξεχωριστός λογαριασμός και υπάρχει πλήρης διαφάνεια» είπε ο κ. Καρλούτσος.

TOP NEWS