Κτύπησαν τις καμπάνες στην Πάφο για τον Γεώργιο (ΒΙΝΤΕΟ)

  • Δόγμα
Πάφου

Ο Μητροπολίτης Πάφου, κυριάρχησε στην επαρχία του και με ελάχιστες ψήφους πέρασε μπροστά από τον Μητροπολίτη Ταμασού, λαμβάνοντας τη δεύτερη θέση.

Χαρμόσυνα ήχησαν οι καμπάνες στην Ιερά Μητρόπολη Πάφου, μετά την ανακοίνωση των τελικών επίσημων αποτελεσμάτων των Αρχιεπισκοπικών Εκλογών, με τον Μητροπολίτη κ.κ. Γεώργιο να γκρεμίζει οριακά τα προγνωστικά που τον ήθελαν στην τρίτη θέση.

Ο Μητροπολίτης Πάφου, κυριάρχησε στην επαρχία του και με ελάχιστες ψήφους πέρασε μπροστά από τον Μητροπολίτη Ταμασού, λαμβάνοντας τη δεύτερη θέση.

Με την ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων στενοί συνεργάτες, φίλοι και συγγενείς που μαζεύτηκαν στην Μητρόπολη Πάφου, κτύπησαν τις καμπάνες.

«Δεν υπάρχει πρώτος και δεύτερος»

Μετά την ανακοίνωση των επίσημων αποτελεσμάτων ο Μητροπολίτης Πάφου, ευχαρίστησε τον λαό που προσήλθε στις κάλπες «και όλους τους υποψηφίους που έδειξαν ένα ανώτερο ήθος».

Όπως ανέφερε, «όλοι είχαν υπόψη τους πως πολλοί υποψήφιοι, ένας θα εκλογή και θα πρέπει να συνεργαστούμε. Ευχαριστώ και εσάς που καλύψατε τη διαδικασία χωρίς να δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα. Θα περιμένουμε για τρεις μέρες εάν υπάρξουν ενστάσεις. Θα συνέλθει μετά η Σύνοδος, θα επικυρώσει το τριπρόσωπο και θα προχωρήσει στην ανάδειξη του Αρχιεπισκόπου».

Επίσης σημείωσε πως, «δεν υπάρχει πρώτος και δεύτερος. Το καταστατικό έχει μια φιλοσοφία και επιτρέπει στον λαό να στείλει στην Σύνοδο τους τρεις εκλεκτούς και η Σύνοδος επιλέγει εκείνο που θεωρεί πιο κατάλληλο για να συνεργαστεί. Άλλα τα κριτήρια του λαού, άλλα των Ιεραρχών. Έγιναν όλα με διαφάνεια. Ήταν άψογες οι εκλογές. Κανείς δεν μπορεί να βρει μια αιτία να κατηγορήσει κάποιον. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα έχουμε Σύνοδο την ερχόμενη Πέμπτη».

Πηγή: https://www.reporter.com.cy/

TOP NEWS