Κύπρος- Αρχιεπισκοπικές εκλογές: Προεκλογικός πυρετός με πανό και συγκεντρώσεις- Στις ενορίες οι κατάλογο

  • Dogma
κύπρος

Στις ενορίες βρίσκονται ήδη οι προκαταρτικοί εκλογικοί κατάλογοι ενόψει και των Αρχιεπισκοπικών εκλογών που θα διεξαχθούν στις 18 Δεκεμβρίου για ανάδειξη αρχικά του τριπρόσωπου και στη συνέχεια την εκλογή μέσω της Ιεράς Συνόδου του νέου Προκαθήμενου της εκκλησίας της Κύπρου. Ο κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορεί να ζητήσει στοιχεία μόνο για το άτομο του στις τοπικές ενορίες, σύμφωνα με αυστηρές οδηγίες της Επιτρόπου Προστασίας […]

Στις ενορίες βρίσκονται ήδη οι προκαταρτικοί εκλογικοί κατάλογοι ενόψει και των Αρχιεπισκοπικών εκλογών που θα διεξαχθούν στις 18 Δεκεμβρίου για ανάδειξη αρχικά του τριπρόσωπου και στη συνέχεια την εκλογή μέσω της Ιεράς Συνόδου του νέου Προκαθήμενου της εκκλησίας της Κύπρου.

Ο κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορεί να ζητήσει στοιχεία μόνο για το άτομο του στις τοπικές ενορίες, σύμφωνα με αυστηρές οδηγίες της Επιτρόπου Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, ενώ οι προκαταρκτικοί κατάλογοι δεν περιλαμβάνουν άτομα που άσκησαν το δικαίωμα διαγραφής τους εντός της προκαθορισμένης περιόδου.

Η Εκκλησία της Κύπρου από τις 18:00 το απόγευμα σήμερα (6/12)  θα παρέχει σχετικό σύνδεσμο στην ιστοσελίδα της https://churchofcyprus.org.cy με τίτλο «Μάθε πού Ψηφίζεις» και θα μπορεί κάθε ενδιαφερόμενος με τα προσωπικά στοιχεία του να ενημερωθεί επακριβώς πού ψηφίζει, συμπεριλαμβανομένου, Αρχιερατικής Επαρχίας, Κοινότητας/Ενορίας και Εκλογικού Κέντρου.

Με πανό και εκδηλώσεις ο προεκλογικός των 6 υποψηφίων

Την ώρα που οι διαδικασίες τρέχουν για να μπορέσει να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα που τέθηκε για την ανάδειξη του νέου Αρχιεπισκόπου μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, οι 6 διεκδικητές του θρόνου συνεχίζουν με εντατικούς ρυθμούς τον προεκλογικό τους αγώνα.

Τα επιτελεία ανεβάζουν ακόμα περισσότερες στροφές, διοργανώνοντας μαζικές εκδηλώσεις, ομιλίες και άλλες συγκεντρώσεις σε μια προσπάθεια να κερδίσουν όσους περισσότερους ψηφοφόρους μπορούν. Σημαντική μερίδα πιστών φαίνεται να μην ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για την ανάδειξη του νέου Αρχιεπισκόπου, εφόσον θεωρούν ότι θα εκλεγεί ο εκλεκτός της Ιεράς Συνόδου και όχι του λαού.

Τις τελευταίες μέρες μάλιστα όπως πληροφορείται η Cyprus Times δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση από συγκεκριμένα επιτελεία σε αιτήματα πολιτών που αποτάθηκαν σε μητροπόλεις ζητώντας οικονομική ή άλλου είδους στήριξη. Βέβαια, μητροπόλεις παρείχαν έργο και βοήθεια και πριν τις εκλογές, ωστόσο αυτή την στιγμή φαίνεται να δίδεται ακόμα περισσότερη έμφαση στο κομμάτι αυτό.

Στο μεταξύ, πέραν των συγκεντρώσεων από πλευράς επιτελείων δίδεται και αγώνας δρόμου -τόσο με έντυπα όσο και διαδικτυακά- προς ενημέρωση πολιτών για το έργο τη δράση και τα βιογραφικά των υποψηφίων, στηρίζοντας το κάθε ένα βέβαια τον εκλεκτό του.

Σε αρκετά σημεία στους δρόμους έκαναν δειλά-δειλά την εμφάνισή τους και διαφημιστικά πανό υπέρ υποψηφίων, ενώ ήδη κυκλοφορούν και αρκετά ενημερωτικά φυλλάδια.

Πηγή: cyprustimes.com

TOP NEWS