Κύπρος: Ζητούν την παραίτηση του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου – Ο λόγος που τιμωρήθηκαν οι ανεμβολίαστοι ιερείς (ΒΙΝΤΕΟ)

  • ΔΟΓΜΑ

Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσπάσει στο χριστεπώνυμο πλήρωμα της Κύπρου μετά την απόφαση του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου να θέσει σε αργία δώδεκα ανεμβολίαστους ιερείς της αρχιεπισκοπικής του περιφέρειας. Ομάδα πιστών έχει ξεκινήσει ήδη διαδικτυακή εκστρατεία για την συγκέντρωση ηλεκτρονικών υπογραφών με απώτερο σκοπό την παραίτηση του Αρχιεπισκόπου. 

«Οι ιερείς δεν έχουν τιμωρηθεί μόνο επειδή δεν εμβολιάστηκαν αλλά επειδή με τη στάση τους ή τη συμπεριφορά τους επηρεάζουν και επηρέασαν κόσμο για τον εμβολιασμό ή τον απέτρεψαν ακόμη», αναφέρει σε τηλεοπτική εκπομπή κυπριακού τηλεοπτικού σταθμού ο Αρχιμανδρίτης Τριφύλλιος, εκπροσωπώντας τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Κύπρου.

Με διαδικτυακή καμπάνια για ψήφισμα μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Avaaz άρχισαν πολίτες να συγκεντρώνουν υπογραφές με αίτημα την παραίτηση του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομου.

Συγκεκριμένα στο διαδικτυακό ψήφισμα αναφέρεται ότι:

«Δώδεκα ιερείς της αρχιεπισκοπικής περιφέρειας θα τεθούν σε τρίμηνη αργία από την επόμενη Τρίτη, καθώς δεν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Αρχιεπισκόπου να εμβολιαστούν για τον κορωνοϊό.

Στέλνοντας το μήνυμα ότι είναι πρωτάκουστο να μην υπακούουν τον Αρχιεπίσκοπό τους, τόνισε ότι οι τρεις μήνες εκτός Εκκλησίας, μπορεί να γίνουν έξι, ή μπορεί και να καθαιρεθούν.

Αυτό είναι σκληρή μορφή δικτατορίας, εξαναγκασμού.

Ζητάμε την άμεση παραίτηση του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσόστομου Β’

Η κίνηση αυτή γίνεται από την Γιατρό Άντρη Πολυδώρου».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΔΩ

Ωστόσο τη θέση του Αρχιεπισκόπου Χρυσόστουμου σε σχέση με τους δώδεκα τιμωρημένους ιερείς της αρχιεπισκοπικής περιφέρειας που θα τεθούν σε τρίμηνη αργία μετέφερε, μιλώντας στην εκπομπή Πρωτοσέλιδο του κυπριακού τηλεοπτικού σταθμού Sigma, ο Αρχιμανδρίτης Τριφύλλιος.

Ο Αρχιμανδρίτης Τριφύλλιος τόνισε ότι:

«ο Μακαριώτατος έχει προσκαλέσει όλους τους ιερείς της Αρχιεπισκοπής, τους είδε προσωπικά και ρώτησε τις απόψεις τους για τον εμβολιασμό και όλα τα υπόλοιπα που είχε υπόψη του για να λάβει κάποιες αποφάσεις, πάντοτε με όλη την επιείκεια και με πατρική αγάπη.

Αυτό που λέμε ότι δώδεκα ιερείς τιμωρήθηκαν με αργία δεν υφίσταται. Είναι δέκα ιερείς από σύνολο 27 ανεμβολίαστων. Δηλαδή δεν υποχρέωσε με το ζόρι να εμβολιαστούν όλοι οι ανεμβολίαστοι ιερείς, δηλαδή 17 ιερείς είναι ανεμβολίαστοι και δεν έχουν καμιά ποινή.

Οι υπόλοιποι δέκα που έχουν τιμωρηθεί δεν είναι μόνο επειδή δεν εμβολιάστηκαν αλλά επειδή με τη στάση τους ή τη συμπεριφορά τους επηρεάζουν και επηρέασαν κόσμο για τον εμβολιασμό ή τον απέτρεψαν ακόμη. Μπορεί αυτό να μην έγινε με τα μικρόφωνα, με τις τηλεοράσεις ή να έκαναν συνάξεις αλλά μέσα στην εξομολόγηση, μέσα στον στενό τους κύκλο. Όταν ένας πιστός προσεγγίζει τον ιερέα και τον ρωτάει εάν εμβολιάστηκε και ο ιερέας απαντά «δεν μπορώ να σου πω», ο πιστός τότε μπαίνει σε υποψίες και αμφισβητεί».

Για το θέμα των ανεμβολίαστων Συνοδικών, απάντησε «πώς είναι τόσο σίγουρος ο θεολόγος, Θεόδωρος Κυριάκου, ότι έγινε τίποτα, ποια μέτρα λήφθηκαν από τον Αρχιεπίσκοπο;».

πηγή: sigmalive.com

TOP NEWS