Κύπρου Γεώργιος: Διεθνή υποστήριξη για την Κύπρο, όπως γίνεται για την Ουκρανια

  • Dogma
κύπρου

 Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να προσφέρει και στην Κύπρο την ίδια υποστήριξη που προσφέρει και στην Ουκρανία, παραλληλίζοντας τη ρωσική με την τουρκική εισβολή.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, πρόσθεσε ότι η διαφορά έγκειται στο ότι, στην Κύπρο, εμπεδώνονται περισσότερο τα τετελεσμένα με τη μακροχρόνια κατοχή.

Σε δηλώσεις ύστερα από συνάντηση με την Πρόεδρο της Κάτω Βουλής της Πολωνίας, Ελζμπιέτα Βιτέκ, ο Μακαριώτατος είπε ότι στο επίκεντρο της συζήτησης ήταν το Κυπριακό, για το οποίο έγινε ανταλλαγή απόψεων.

«Παραλληλίσαμε», είπε ο Κύπρου Γεώργιος, «τις δύο εισβολές και ζήτησα, όπως γίνεται διεθνής υποστήριξη για την Ουκρανία, να γίνεται και για την Κύπρο, αφού έχουμε τα ίδια χαρακτηριστικά και μάλιστα σε εμάς εμπεδώνονται περισσότερο τα τετελεσμένα, για τη μακροχρόνιο κατοχή».

Ανέφερε επίσης ότι η Πολωνή αξιωματούχος εξέφρασε την πλήρη υποστήριξή της προς την Κυπριακή Δημοκρατία και τον λαό της και παρομοίασε το πρόβλημα της Κύπρου με την πατρίδα της, που βρισκόταν για πολλά χρόνια υπό κατοχή και στο τέλος ελευθερώθηκε.

TOP NEWS