Κύπρου Γεώργιος: Υπερ της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία

  • Δόγμα

Ο Μακαριότατος πρόσφατα ενημερώθηκε από την ίδια την Υπουργό Παιδείας, ώστε να έχει καθολική άποψη του θέματος, προτού αυτό συζητηθεί και ενώπιον της Ιεράς Συνόδου. Κάτι, που αναμένεται να γίνει στην προσεχή συνεδρία την ερχόμενη Δευτέρα.

Υπέρ του μαθήματος σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης τάσσεται ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος, καθώς θεωρεί ότι αυτό θα βοηθήσει τα παιδιά – εφόσον γίνεται με το σωστό τρόπο – να προστατευτούν από τυχόν επιτήδειους.

Ο Μακαριότατος πρόσφατα ενημερώθηκε από την ίδια την Υπουργό Παιδείας, ώστε να έχει καθολική άποψη του θέματος, προτού αυτό συζητηθεί και ενώπιον της Ιεράς Συνόδου. Κάτι, που αναμένεται να γίνει στην προσεχή συνεδρία την ερχόμενη Δευτέρα.

Όπως έγινε γνωστό εναντίον του μαθήματος σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης τάχθηκαν ο Μητροπολίτης Πάφου Τυχικός ο οποίος έστειλε και εγκύκλιο για το θέμα που διαβάστηκε στους ναούς της Μητρόπολης Πάφου. Εναντίον, σύμφωνα με πληροφορίες, τάσσεται το Μοναστήρι Παναγίας Τροοδίτισσας και άλλα Μοναστήρια, καθώς και οι Ευαγγελικές εκκλησίες στην Κύπρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην Ιερά Σύνοδο το θέμα θα συζητηθεί αναλυτικά με το κάθε μέλος να καλείται να τοποθετηθεί.

Πάντως, πλην του Πάφου, υπάρχουν και άλλοι ιεράρχες οι οποίοι δεν συμφωνούν με το θέμα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία, όπως για παράδειγμα ο Μόρφου Νεόφυτος. Ορισμένοι από αυτούς τους ιεράρχες δεν αποκλείεται να ζητήσουν περισσότερες λεπτομέρειες για το θέμα, ώστε να μπορέσουν να έχουν και συνολική εικόνα. Η πλειοψηφία όμως, φαίνεται ότι τάσσετα ι υπερ.

Στο μεταξύ, η στάση Τυχικού –έβγαλε εγκύκλιο κατά, πριν καν το θέμα συζητηθεί στην Ιερά Σύνοδο – φαίνεται ότι για ακόμη μία φορά έφερε δυσαρέσκεια και μουρμουρητά.

Γι’ αυτό, από την Ιερά Σύνοδο αναμένεται να αποφασιστεί και η επίσημη γραμμή της εκκλησίας ως προς το θέμα αυτό.

Ικανοποίηση Υπουργού Παιδείας

Την ικανοποίηση της για τη στήριξη από τον Αρχιεπίσκοπο στο θέμα της σεξουαλικής αγωγής, εξέφρασε η Υπουργός Παιδείας Αθηνά Μιχαηλίδου.

Σε δηλώσεις της στο κρατικό ΡΙΚ επισήμανε ότι ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος προέρχεται από τις τάξεις των εκπαιδευτικών και γνωρίζει πως το σχολείο λειτουργεί στη βάση προγράμματος.

Η υπουργός Παιδείας είπε ότι είχε μια πολύ ειλικρινή συζήτηση με τον Μακαριότατο για το θέμα του μαθήματος της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία και εξέφρασε ικανοποίηση για τη στήριξη του ιδίου αλλά και οργανωμένων συνόλων.

Επανέλαβε ότι η ύλη της σεξουαλικής αγωγής αφορά κυρίως την προστασία των παιδιών και θέματα υγιεινής.

Διευκρίνισε, επίσης, ότι το μάθημα διδάσκεται στα σχολεία εδώ και δώδεκα χρόνια και ποτέ δεν τέθηκε θέμα να εισαχθεί κεφάλαιο το οποίο να αφορά την ταυτότητα φύλου.

Πηγή: https://www.ekirikas.com/

TOP NEWS