Κυριακή των Βαΐων στη Μητρόπολη Ταμασού

  • Dogma
ταμασού

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε σήμερα, η Κυριακή των Βαΐων, 9 Απριλίου 2023, στον Ιερό Ναό του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου στο Καμπί του Φαρμακά (ορεινή Λευκωσια).

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας, πλαισιούμενος από τον εφημέριο του Ναού, Οικονόμο Πολύδωρο Πολυδώρου, και τον Αρχιδιάκονο Ραφαήλ Μισιαούλη.

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Ταμασού τόνισε «Στα Ιεροσόλυμα η ατμόσφαιρα είναι έντονα φορτισμένη εξαιτίας της αυξανόμενης δημοτικότητας του Κυρίου, γι’ αυτό και βλέπουμε να συγκεντρώνεται πλήθος κόσμου για να δει αυτόν που ανέστησε τον Λάζαρο και που τον θεωρούσαν ως τον βασιλιά του Ισραήλ. Οι Ιουδαίοι είδαν το θαύμα της Ανάστασης του Λαζάρου. Δεν προσέγγισαν όμως αληθινά τον Χριστό. Παρέμειναν προσκολλημένοι στην εθνική τους επιθυμία να βρούνε ένα Μεσσία που θα τους αποκαθιστούσε στην ελευθερία με τη δύναμη, την ορμή και την προσωπικότητά του. Γι’ αυτό τον υποδέχτηκαν με τα βαΐα των φοινίκων, όπως ακριβώς υποδέχονταν τους βασιλείς, αλλά γρήγορα τον σταύρωσαν. Οι Ιουδαίοι δεν διέγνωσαν την ουσία της αποστολής του Χριστού που ήταν να νικήσει τον θάνατο και να φανερώσει την κοινή Ανάσταση.

Ο Ιησούς πορεύεται προς την αγία πόλη. Μας έχει δείξει ήδη την αξία του και τη δύναμή του. Η Βασιλεία των Ουρανών είναι εκεί για να ανοίξει τις πόρτες της και με πρώτο εκείνον να εισέλθουμε και εμείς στους βασιλικούς γάμους. Ας αποκτήσουμε λίγο από το θάρρος που χρειάζεται για να βγούμε και εμείς στους δρόμους για να τον υποδεχθούμε και να τον ανταμώσουμε. Ας στρώσουμε και εμείς όπως εκείνοι οι Ιουδαίοι τα ιμάτια, ό,τι κάλο και όμορφο έχουμε αποκτήσει», κατέληξε.

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, ο Μητροπολίτης Ταμασού χειροθέτησε τον εφημέριο του Ναού σε Πρωτοπρεσβύτερο.

TOP NEWS