Λαμπρά ονομαστήρια Αμερικής Ελπιδοφόρου

  • Dogma
αμερικής

Σε ανοιχτή δεξίωση κάλεσε την Ομογένεια η Ιερά Αρχιεπισκοπή, το απόγευμα του Σαββάτου 2 Νοεμβρίου,για τον εορτασμό των ονομαστηρίων του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, Ελπιδοφόρου.

Η δεξίωση έλαβε χώρα στην έδρα της Αρχιεπισκοπής στο Μανχάταν, όπου κατέφθασαν πλήθος κόσμου, εξέχοντα μέλη των ενόπλων δυνάμεων, της διπλωματίας, του κλήρου και της Φιλοπτώχου για να συναντήσουν, να χαιρετίσουν και να ευχηθούν στον Αρχιεπίσκοπο για την ονομαστική του εορτή.

Φανερά ευδιάθετος ο Αρχιεπίσκοπος δέχθηκε ευχές και μίλησε με όλους τους παρευρισκομένους. Ο Σεβασμιώτατος κατά την ομιλία του είπε : «Εν Χριστώ αδελφοί μου, θα ήθελα να καλωσορίσω τον καθέναν από εσάς απόψε, στην Ι. Αρχιεπισκοπή. Με την παρουσία σας σήμερα τιμάτε και την επέτειο της ενθρόνισης του Οικουμενικού Πατριάρχη, Βαρθολομαίου».

Ο Αρχιεπίσκοπος πρώην Αμερικής Δημήτριος (αριστερά) παρευρέθη στον εορτασμό των ονομαστηρίων του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου.

Για τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, ο Αρχιεπίσκοπος είπε : « Σήμερα είναι η εικοστή όγδοη επέτειος της ενθρονισης του Παναγιώτατου. Γνωρίζω, πως όλοι αισθανόμαστε τεράστια ευγνωμοσύνη για το πρόσωπο και την ηγεσία του. Έχει μέχρι στιγμής κατευθύνει την εκκλησία του Χριστού με σταθερότητα και σοφία, μέσα από καιρούς ειρήνης αλλά και αναστάτωσης. Να είναι πολλά τα έτη του!».

Μετά τον εγκωμιαστικό του λόγο ο Σεβασμιώτατος ζήτησε από τους παρευρισκομένους, να ψάλλουν όλοι μαζί τη φήμη του Πατριάρχη, τον οποίο, όπως είπε : «χρειάζεται η εκκλησία,η Αρχιεπισκοπή μας και όλη η ορθοδοξία».

Επιπλέον ο Αρχιεπίσκοπος κατά την ομιλία του δήλωσε :« οι τελευταίοι τέσσερις μήνες από την ενθρόνισή μου, ήταν μεστοί δραστηριοτήτων αλλά και γεμάτοι χαρά. Είμαι πραγματικά ευγνώμων. Με την μεσιτεία του Αγίου Ελπιδοφόρου, ελπίζω να μου χορηγηθεί δύναμη να σας υπηρετήσω πιστά για όσο χρόνια θέλει ο Θεός».

Από αριστερά ο Πρέσβης της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Κύπρου στα Ηνωμένα Εθνη, Ανδρέας Μαυρογιάννης, ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος, η Πρέσβης της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στον Ο.Η.Ε, Μαρία Θεοφίλη. 

Το πρωί του Σαββάτου, ο Σεβασμιώτατος προεξήρχε της Αρχιερατικής θείας Λειτουργίας, στον Αρχιεπισκοπικό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδας.Το Σάββατο λοιπόν, ήταν ημέρα «τριπλής» χαράς για την Αρχιεπισκοπή αφού -πέραν των ονομαστηρίων και της επετείου της ενθρόνισης του Πατριάρχη- κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Αρχιεπίσκοπος χειροτόνησε τον Αρχιδιάκονο Παντελεημονα Παπαδόπουλο εις Πρεσβύτερον.

« Η Φιλόπτωχος του Αρχιεπισκοπικού Καθεδρικού Ναού, είχε την τιμή να διοργανώνει και να είναι μέρος αυτή τη δεξίωση στην Αρχιεπισκοπή για το εορτασμό των ονομαστηρίων του Σεβασμιωτάτου» είπε στον Εθνικό Κήρυκα η Τζένιφερ Κόνσταντιν (Jennifer Constantin), μέλος της Φιλοπτώχου (Direct Archdiocesan District President).

Ο Αντιπλοίαρχος του ΛΙμενικού Σώματος και Προξενικός Λιμενάρχης της Νέας Υόρκης Ανδρέας Σπανός (Andreas Spanos),ευχήθηκε με τη σειρά του: « Ευχόμαστε στο Σεβασμιώτατο καλή δύναμη στο έργο του και να είναι πάντα καλά. ‘Έτη πολλά!».

Το παρών στη δεξίωση έδωσαν επίσης, ο Αρχιεπίσκοπος πρώην Αμερικής Δημήτριος, η Πρέσβης της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στον Ο.Η.Ε, Μαρία Θεοφίλη, ο Πρέσβης της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Κύπρου στα Ηνωμένα Έθνη, Ανδρέας Μαυρογιάννης, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη Δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας, ο διευθυντής του γραφείου τύπου της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη Ιωάννης Μπουμπούκης, ο στρατιωτικός σύμβουλος στον Ο.Η.Ε πλοίαρχος Δημήτριος Ευσταθίου.

Πηγή: Εθνικός Κήρυκας
Φωτογραφίες: Εθνικός Κήρυξ/ Βασίλης Βούλτσος

TOP NEWS