Λαμπρά τα ονομαστήρια του Ταμασού Ησαΐα

  • Dogma
ταμασού

Το Σάββατο προ της Υψώσεως, 10 Σεπτεμβρίου 2022, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη του Οσίου Ησαΐου, του κτήτορος της Ιερές Βασιλικής και Σταυροπηγιακής Μονής Κύκκου, ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας άγει τα ονομαστήριά του.

Έτσι, την ημέρα αυτή, τελέστηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο προϊσταμένου του Μητροπολίτου Ταμασού και συλλειτουργούντων του Μητροπολίτου Λεμεσού κ. Αθανασίου, των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Νιτρίας κ. Νικοδήμου (έξαρχος του Πατριαρχείου Αλεξάνδρειας στην Κύπρο) και Αμαθούντος κ. Νικολάου, και κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Αρχιμανδρίτης Διονύσιος Κοπτίδης, ο οποίος αναφέρθηκε και επεξήγησε το αποστολικό ανάγνωσμα, το οποίο έχει ως βάση του την επικείμενη εορτή του Τιμίου Σταυρού. Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στο πρόσωπο του εορτάζοντος Μητροπολίτου και στην προσφορά του τα δεκαπέντε έτη της ποιμαντορίας του στη Μητρόπολη Ταμασού.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Μητροπολίτης Ταμασού ευχαρίστησε στο πρόσωπο των δύο κληρικών εκ της Μητροπόλεως Χαλκίδος, που προσκόμισαν την ιερά εικόνα της Παναγίας Φανερωμένης, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο, για την άδεια της έλευσης της εικόνος. Ευχαρίστησε τον Πρωτοπρεσβύτερο Δήμο Δημοσθένους, Εφημέριο του Ναού, για την οργάνωση των εκδηλώσεων για την υποδοχή της εικόνος και των ονομαστηρίων  σε συνεργασία με την εκκλησιαστική επιτροπή και το Κοινοτικό Συμβούλιο Αναλυόντα, δωρίζοντάς του επιστήθιο σταυρό. Επίσης, ευχαρίστησε τους κληρικούς και λαϊκούς που προσήλθαν να εορτάσουν τον Όσιο Ησαΐα.

Παρόντες στην Θεία Λειτουργία ήταν η Ηγουμένη της Ιεράς Μονής Αγίου Ηρακλειδίου, Προδρόμη μοναχή, ο Υπαρχηγός της Αστυνομίας, κ. Δημήτρης Δημητρίου, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας κ. Μάριος Παναγίδης,  ο Διοικητής της 2ας Μεραρχίας Κλήρου, ο Διοικητής ΕΛΔΥΚ, Συνταγματάρχης Παναγιώτης Κεραμιδάς, οι Δήμαρχοι Στροβόλου, κ. Ανδρέας Παπαχαραλάμπους και Τσερίου, κ. Σταύρος Μιχαήλ, ο πρώην Αρχηγός Αστυνομίας, κ. Κύπρος Μιχαηλίδης και πλήθος κόσμου που συνέρρευσε να ευχηθεί στον εορτάζοντα Μητροπολίτη.

TOP NEWS