Λαμπρή η Θρονική Εορτή στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

  • Dogma
πατριαρχείο

Σε πανηγυρική ατμόσφαιρα το Οικουμενικό Πατριαρχείο τίμησε τη μνήμη Αγίου Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου, ο οποίος είναι και ο ιδρυτής της Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως, σήμερα Πέμπτη 30 Νοεμβρίου.

Με την τέλεση Πατριαρχικής και Συνοδικής Θείας Λειτουργίας, στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου στο Φανάρι, τιμήθηκε η Θρονική Εορτή της Μητρός Εκκλησίας.

Κατά τη Θεία Λειτουργία ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος χειροτόνησε διάκονο ουκρανικής καταγωγής, ο οποίος θα υπηρετήσει στην Πατριαρχική Αυλή.

Συνοδική Αντιπροσωπεία της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης, αποτελούμενη από τους Σεβ. Μητροπολίτες Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιο, ως Πρόεδρο, Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιο και Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλο, ως Μέλη, μετέβησαν στο Φανάρι, με αφορμή την Θρονική Εορτή της Μητρός Εκκλησίας, επί τη μνήμη του Αγίου ενδόξου Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου, ιδρυτού της Εκκλησίας Κωνσταντινουπόλεως, της και Πρωτοθρόνου Εκκλησίας.

Πριν την Ακολουθία του Εσπερινού, η Αυτού Θειοτάτη Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος δέχθηκε σε ιδιαίτερη ακρόαση την Αντιπροσωπεία της Εκκλησίας Κρήτης εγκάρδια και εξέφρασε για μία ακόμη φορά την χαρά και τις ευχαριστίες του προς τη θυγατέρα Εκκλησία Κρήτης, που μετέχει στους εορτασμούς της Μητρός Εκκλησίας.

TOP NEWS