Λαμπρός εορτασμός της Αναστάσεως του Κυρίου στο Σύδνεϋ

  • Δόγμα

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, στην τελετή παρέστη ο Πρωθυπουργός της Αυστραλίας κ. ScottMorrison,ενώ κοντά στους Ομογενείς του Σύδνεϋ,για την «εορτή των εορτών» της Χριστιανοσύνης, βρέθηκε και η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Λίνα Μενδώνη.

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και ιεροπρέπεια, παρουσία χιλιάδων πιστών και υψηλών εκπροσώπων των πολιτικών ηγεσιών της Αυστραλίας και της Ελλάδας, εορτάστηκε η ΛαμπροφόροςΑνάσταση του Κυρίου στο προάστιο Kogarah του Σύδνεϋ, στον περικαλλή ελληνορθόδοξο Ναό που είναι αφιερωμένος στο ύψιστο γεγονός του θριάμβου της ζωής επί του θανάτου.

Της Ακολουθίας της Αναστάσεως και της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος, πλαισιούμενος από τους Θεοφιλεστάτους Επισκόπους Μιλητουπόλεως κ. Ιάκωβο και Μαγνησίας κ. Χριστόδουλο.

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, στην τελετή παρέστη ο Πρωθυπουργός της Αυστραλίας κ. ScottMorrison,ενώ κοντά στους Ομογενείς του Σύδνεϋ,για την «εορτή των εορτών» της Χριστιανοσύνης, βρέθηκε και η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Λίνα Μενδώνη. Αμφότεροι, λίγο πριν ακουστεί το ευφρόσυνο και ελπιδοφόρο άγγελμα: «Χριστός ανέστη εκ νεκρών…», απηύθυναν θερμά μηνύματα προς τον Αρχιεπίσκοπο, τον ιερό Κλήρο και τους πιστούς που είχαν κατακλύσει τον χώρο έμπροσθεν του Ι.Ν. Αναστάσεως του Χριστού.

Είχε προηγηθεί ο σύντομος αναστάσιμος χαιρετισμόςτου Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου κ.κ. Μακαρίου, με κεντρικό μήνυμα ότι «η Ανάσταση καθίσταται γεγονός πίστεως που μάς καλεί σε μια υπαρξιακή υπέρβαση».

Κατόπιν, ο Σεβασμιώτατος, αφού ευχαρίστησε θερμά για την τιμητική παρουσία τους τον Αυστραλό Πρωθυπουργόκαι την Ελληνίδα Υπουργό Πολιτισμού, ευχήθηκε σε όλουςχρόνια πολλά, φωτοφόρα και χαρούμενα. «Ο Θεός να ευλογεί τις οικογένειές σας. Ο Θεός να ευλογεί τους νέους μας. Ο Θεός να ευλογεί τον Ελληνισμό της πέμπτης ηπείρου», ανέφερε, μεταξύ άλλων, απευθυνόμενος στους πιστούς, και αναφώνησε μαζί τους: «Ζήτω η Ελλάδα! Ζήτω η Αυστραλία! Ζήτω η Εκκλησία μας!».

Επίσης, ο Αρχιεπίσκοπος διαβίβασε τις πατρικές ευχές και πατριαρχικές ευλογίες του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, υπενθυμίζοντας πως ο Παναγιώτατος «πάντοτεπροσεύχεται για την Αυστραλία και για την Ιερά Αρχιεπισκοπή μας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Μακάριος, από κοινού με την Υπουργό Πολιτισμού της Ελλάδος, κ. Λίνα Μενδώνη, κατά την είσοδό τους στον Ιερό Ναό άναψαν από ένα κερί για τον δοκιμαζόμενο λαό της Ουκρανίας, ευχόμενοι να τελειώσει σύντομα ο Γολγοθάς τον οποίο ανεβαίνει μετά από τη ρωσική εισβολή και να βιώσει τη χαρά της Ανάστασης, με την επικράτηση της ειρήνης στην πατρίδα του.

Επισημαίνεται ότι στηντελετή της Αναστάσεως παρέστησαν ακόμη η σύζυγος του Πρωθυπουργού της Αυστραλίας, κ. JennyMorrison, ο Υπουργός κ. David Coleman και η βουλευτής κ. Linda Burney, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στο Σύδνεϋ, κ. Χρήστος Καρράς, η επικεφαλής του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελλάδος στην Αυστραλία κ. Κάτια Γκίκιζα, καθώς και οι γονείς του Αρχιεπισκόπου κ.κ. Μακαρίου, Εμμανουήλ και Φωτεινή Γρινιεζάκη.

TOP NEWS