Θεία Λειτουργία στο Σπήλαιο της Γεννήσεως του Χριστού στη Βηθλεέμ

  • Dogma
βηθλεέμ

Στις 3 Ιανουαρίου 2022, με ευλογία του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεοφίλου Γ΄ ο επικεφαλής της Ρωσικής Εκκλησιαστικής Αποστολής στην Ιερουσαλήμ αρχιμανδρίτης Αλέξανδρος Γέλισοφ προέστη της Θείας Λειτουργίας στον τόπο της Γεννήσεως του Κυρίου Ιησού Χριστού στην Βηθλεέμ.

Επίσης συλλειτούργησαν όλοι οι Ρώσοι κληρικοί, που ασκούν το διακόνημά τους στη Ρωσική Εκκλησιαστική Αποστολή και στα Μετόχιά της.

Τη Θεία Μυσταγωγία παρακολούθησαν προσευχόμενοι η καθηγουμένη Αικατερίνη Τσερνισόβα της μονής Ορεινής στο Αΐν Καρέμ με αδελφές και πολυάριθμους ρωσόφωνους προσκυνητές.

Η ακολουθία στο σπήλαιο της Βηθλεέμ τελέσθηκε στην εκκλησιαστική σλαβονική, στην ελληνική και την αραβική γλώσσα. Τους ύμνους απέδωσαν οι αδελφές της μονής Ορεινής.

Μετά τη λήξη της Θείας Συνάξεως οι κληρικοί της Αποστολής, οι μονάζουσες της ιεράς μονής Ορεινής και οι προσκυνητές έγιναν δεκτοί από τον επίτροπο του Πατριάρχη Ιεροσολύμων στην Βηθλεέμ μητροπολίτη Διοκαισαρείας Βενέδικτο στην τράπεζα του ιερού ναού της Γεννήσεως του Χριστού στη Βηθλεέμ. Ο αρχιμανδρίτης Αλέξανδρος συνεχάρη τον Πανιερώτατο κ. Βενέδικτο για τα Χριστούγεννα και του προσέφερε εόρτιο δώρο, ενώ οι αδελφές της μονές ερμήνευσαν χριστουγεννιάτικα κάλαντα.

 

 

TOP NEWS