Με διακοπή κοινωνίας «απειλεί» τον Ιερώνυμο ο Μητροπολίτης Ονούφριος

  • Dogma
ονούφριος

Πισώπλατη μαχαιριά στην «κανονική Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας» η απόφαση της Αθήνας να αναγνωρίσει την Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας. Αιχμηρή απάντηση της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας που υπάγεται στο Πατριαρχείο Μόσχας.

Την έντονη ενόχλησή της για την απόφαση της Εκκλησίας της Ελλάδος να προχωρήσει και τυπικά στην αναγνώριση της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας, εξέφρασε το τμήμα των  εξωτερικών εκκλησιαστικών σχέσεων.

Η πλευρά του μητροπολίτη Ονούφριου εξέφρασε τη λύπη της για αυτή την απόφαση, υποστηρίζοντας ότι η αναγνώριση της Αθήνας είναι αντίθετη με τους ιερούς κανόνες και τις παραδόσεις της Εκκλησίας, και είναι ένα σοβαρό λάθος που βλάπτει τόσο την Ορθοδοξία στην Ουκρανία όσο και την παντορθόδοξη ενότητα.

Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας με επικεφαλής τον Μητροπολίτη Ονούφριο, κατηγορεί την Εκκλησία της Ελλάδος ότι για εθνοφυλετικούς λόγους (!) ταυτίστηκε πλήρως με τις λανθασμένες ενέργειες του Οικουμενικού Πατριαρχείου σε πλήρη αντίθεση με τα συμφέροντα της Ορθοδοξίας.

Ο Μητροπολίτης Ονούφριος και οι συν αυτώ επίσκοποι απειλούν ότι θα διακόψουν την κοινωνία με την Εκκλησία της Ελλάδος υποστηρίζοντας ότι «η τελική απόφαση για τη δυνατότητα περαιτέρω συμμετοχής στην ευχαριστιακή κοινωνία με τους κληρικούς της Ελληνικής Εκκλησίας θα παρθεί από την Ιερά Σύνοδο της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας (σ.σ. Του Πατριαρχείου της Μόσχας)».

Φωτογραφία αρχείου: Χρήστος Μπόνης

TOP NEWS