Με λαμπρότητα θα εορτασθεί ο Άγιος Νικόλαος στην Ι.Μ. Δημητριάδος

  • Dogma

Την μνήμη του Πολιούχου και προστάτου του Βόλου Αγίου Νικολάου, πανηγυρίζει ο ομώνυμος Μητροπολιτικός Ναός της πόλης την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου.

 

Την παραμονή της εορτής, στις 6.30 μ.μ. θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Σαλώνων κ. Αντωνίου, τον οποίο θα πλαισιώσουν οι Σεβ. Μητροπολίτες Θηβών Λεβαδείας κ. Γεώργιος και Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος.

 

Την Αγιώνυμο ημέρα θα τελεστεί πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Θηβών Λεβαδείας κ. Γεωργίου, συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Βελεστίνου κ. Δαμασκηνού, Δημητριάδος κ. Ιγνατίου και του Θεοφ. Επισκόπου Σαλώνων κ. Αντωνίου.

 

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα ακολουθήσει η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νικολάου στις κεντρικές οδούς της πόλης με κατεύθυνση την παραλία του Βόλου, όπου θα τελεστεί Αρτοκλασία και ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος θα απευθύνει τον καθιερωμένο εόρτιο Χαιρετισμό.

 

Στις 6 μ.μ. θα τελεστεί ο μεθεόρτιος Εσπερινός και η Παράκληση του Αγίου Νικολάου. 

 

Στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος πανηγυρίζουν, επίσης, οι κάτωθι Ιεροί Ναοί:

 

Α. Αγίου Νικολάου Αλμυρού

Στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό θα προεξάρχει και θα ομιλήσει ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Δαμασκηνός Κιαμέτης. Ανήμερα της εορτής θα λειτουργήσει και θα κηρύξει τον Θείο Λόγο ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Αρχιμ. Μάξιμος Παπαϊωάννου.

 

Β. Αγίου Νικολάου Πορταριάς

Στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό θα χοροστατήσει και θα ομιλήσει ο Σεβ. Μητροπολίτης Βελεστίνου κ. Δαμασκηνός. Ανήμερα της εορτής θα λειτουργήσει και θα κηρύξει τον Θείο Λόγο ο Αρχιμ. Ιουστίνος Κωνσταντάς.

 

 

Γ. Αγίου Νικολάου Κερασιάς

Στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό θα προεξάρχει και θα ομιλήσει ο Αρχιμ. Χριστοφόρος Καρδατζής. Ανήμερα της εορτής θα λειτουργήσει και θα κηρύξει τον Θείο Λόγο ο Αρχιμ. Πάμφιλος Κοιλιάς, Ιεροκήρυξ.

 

Δ. Αγίου Νικολάου Παληουρίου

Στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό θα προεξάρχει και θα ομιλήσει ο Αρχιμ. Χρυσόστομος Παπαδόπουλος. Ανήμερα της εορτής θα λειτουργήσει και θα κηρύξει τον Θείο Λόγο ο Αρχιμ. Επιφάνιος Δημητρίου, Ιεροκήρυξ.

 

Ε. Αγίου Νικολάου Δράκειας

Στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό θα προεξάρχει και θα ομιλήσει ο Πρωτ. Απόστολος Θάνος. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

TOP NEWS