Μήνυμα Μητσοτάκη στην Τουρκία: Τα προβλήματά μας θα λυθούν μόνο με το διεθνές δίκαιο

  • Dogma
μητσοτάκης

Για τον αποσταθεροποιητικό ρόλο της Τουρκίας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου ενημέρωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την Εσθονή ομόλογο του Κάγια Κάλας, διαμηνύοντας στην ‘Άγκυρα για άλλη μία φορά ότι υπάρχει ένας μόνο τρόπος για να λυθεί “η μία και μόνη διαφορά μας που είναι η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών”, κι αυτός όπως τόνισε, είναι το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην αμφισβήτηση της κυριαρχίας νησιών από την Τουρκίας τονίζοντας ότι πρέπει να σταματήσει αμέσως, όπως και η εργαλειοποίηση των μεταναστών από την Άγκυρα.

Από στην Εσθονία ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε κοινή γραμμή με την Εσθονή ομόλογο του, υπογράμμισε την ανάγκη για άμεση ευρωπαϊκή απάντηση στο θέμα της ενεργειακής κρίσης. «Είναι η ώρα των υπουργών Ενέργειας να συμφωνήσουν» τόνισε, σημειώνοντας ότι όλες οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις είναι αντιμέτωπες με το υψηλό κόστος της ζωής και της ενέργειας.

«Εύκολες λύσεις δεν υπάρχουν» πρόσθεσε, καταδικάζοντας τις λαϊκίστικες φωνές που… μοιράζουν υποσχέσεις στους πολίτες, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.

Για την Ουκρανία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αλλά και η Κάγια Κάλλας, εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στον λαό της Ουκρανίας. «Κανένας στην ήπειρο δεν μπορεί να αλλάζει σύνορα με τη βία. Καταδικάζουμε τις ενέργειες κατά ουκρανικών υποδομών και τον θάνατο αμάχων», τόνισε ο πρωθυπουργός.

TOP NEWS