Μήνυμα Παυλόπουλου προς Ευρωπαϊκή Ένωση από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

  • Dogma
ευρωπαϊκή ένωση

Ένα μήνυμα όλο νόημα προς την Ευρωπαϊκή Ένωση σε σχέση με το προσφυγικό ζήτημα, απέστειλε κατά την επίσκεψή του στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση καλείται να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στην ανθρωπότητα, περιβάλλοντας με αλληλεγγύη και αγάπη τους πρόσφυγες, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Τη δήλωση αυτή έκανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά τη συνάντηση που είχε με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο.

ευρωπαϊκή ένωση

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας βρέθηκε στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στο Ισραήλ. Σύμφωνα με το ΑΠΕ «Τα μηνύματα που στέλνει το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, μέσα από τη χριστιανική διδασκαλία και τη συνύπαρξη, αφορούν την ΕΕ που βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι» σημείωσε ο κ. Παυλόπουλος και πρόσθεσε «Μόνο η χριστιανική διδασκαλία, μπορεί να οδηγήσει τα βήματα εκείνων που κρατούν στα χέρια τους τις τύχες της ανθρωπότητας, ώστε να αναλογιστούν τις ευθύνες τους απέναντι στον Άνθρωπο».

Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων τον αναγόρευσε σε Σταυροφόρο του Τάγματος του Πανάγιου Τάφου και του απένειμε τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος του Πανάγιου Τάφου. Από την πλευρά του, ο κ.Παυλόπουλος απένειμε στον Πατριάρχη Θεόφιλο τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος του Σωτήρος, που αποτελεί την ανώτατη τιμητική διάκριση της Ελληνικής Δημοκρατίας.

TOP NEWS