Μητρόπολη Ταμασού: Κυριακή μετά την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού στο Παλαιομέτοχο

  • Dogma
ταμασού

Την Κυριακή μετά την Δεσποτική εορτή του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού, 18 Σεπτεμβρίου 2022, ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας χοροστάτησε κατά τη διάρκεια του Όρθρου και προέστη της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Παναγίας Οδηγητρίας στο Παλαιομέτοχο.

Τον Μητροπολίτη Ταμασού πλαισίωναν οι Αρχιμανδρίτες Θεοτόκης Φαίδωνος και Δημητριανός Πέτσας, ο Οικονόμος Αγησίλαος Φιλή, ο Αρχιδιάκονος Ραφαήλ Μισιαούλης και ο Ιεροδιάκονος Αρσένιος Αθανασίου.

Στην ομιλία του ο Μητροπολίτης Ταμασού αναφέρθηκε στο νόημα της σημερινής Ευαγγελικής περικοπής και συγκεκριμένα τις 3 βασικές προυϋποθέσεις, που θέτει στον κάθε άνθρωπο, ο οποίος θέλει να ακολουθήσει το δρόμο του Χριστού, τον δρόμο τον ενάρετο, τον δρόμο της συνειδήσεως, που ξέρει να διακρίνει το δρόμο του καλού και του κακού. Ακολούθως, αναφέρθηκε στην αξία της ψυχής του κάθε ανθρώπου. « Τί γάρ ὠφελήσει ἄνθρωπον ἐάν κερδήση τόν κόσμον ὄλον, καί ζημιωθῆ τήν ψυχήν αὐτοῦ;».

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Ποιμενάρχης Ταμασού τέλεσε το εθνικό μνημόσυνο των απαγχονισθέντων υπό των Άγγλων κατά τον απελευθερωτικό αγώνα 1955 – 1959, Ανδρέα Παναγίδη, Στυλιανού  Μαυρομμάτη  και Μιχαήλ Κουτσόφτα.

Τον επιμνημόσυνο λόγο εκφώνησε ο Έντιμος Υπουργός Επικοινωνιών, Μεταφορών και Έργων κ. Γιάννης Καρούσος. Στο τέλος εψάλη ο Εθνικός Ύμνος.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στις προτομές των ηρώων, που βρίσκονται πλησίον του Ναού.

Παρέστησαν οι εκπρόσωποι των Αρχηγών της Αστυνομίας, της Εθνικής Φρουράς, και ΕΛΔΥΚ, οι Κοινοτάρχες Παλαιομετόχου και των γύρω περιοχών, εκπρόσωποι κομμάτων και αλλά οργανωμένα σύνολα.

Ακολουθεί ο επιμνημόσυνος λόγος του Έντιμου Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, κ. Γιάννη Καρούσου.

TOP NEWS