Μητρόπολη Βελγίου: Τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο για τον π. Αρκάδιο Vernikov

  • ΔΟΓΜΑ

Στην πόλη Tilburg στην Ολλανδία, το Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου και Έξαρχος Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρας τέλεσε την Θεία Λειτουργία.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού π. Αρκαδίου Vernikov, ο οποίος ήταν ο ιερέας της Ενορίας του Αγίου Πορφυρίου στο Tilburg και στη συνέχεια, αφού ευχαρίστησε τους κληρικούς της Μητροπόλεως που ήρθαν για να μετάσχουν στην Λειτουργία και στο Μνημόσυνο, καθώς και την χορωδία της Ενορίας του Eindhoven, μίλησε στους πιστούς που ήρθαν να τιμήσουν την μνήμη του αγαπητού τους ιερέα, αναφερόμενος στην ζωή και στην προσωπικότητα του μακαριστού π. Αρκαδίου.

Ο π. Αρκάδιος γεννήθηκε στην Οδησσό της Ουκρανίας όπου και ολοκλήρωσε τις σπουδές του. Ο γάμος του τελέστηκε στην Ενορία του Αγίου Νεκταρίου στο Eindhoven. Στην ίδια Ενορία χειροτονήθηκε διάκονος και ιερέας από τον τότε Επίσκοπο Σινώπης, και νυν Μητροπολίτη Βελγίου κ. Αθηναγόρα.

Σχετίστηκε με τον επίσης μακαριστό π. Σιλουανό Oseel καθώς και με το Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου στο Έσσεξ μεταφέροντας αυτό το οικουμενικό πνεύμα του μοναστηριού στις Ενορίες τις οποίες διακόνησε. Αρχικώς στην Ενορία του Αγίου Νεκταρίου στο Eindhoven και εν συνεχεία, όταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου ίδρυσε μία νέα Ενορία προς τιμήν του Αγίου Πορφυρίου του Αγιορείτου στο Tilburg, στην ενορία αυτή, όπου διακόνησε με πολύ αγάπη προς τους πιστούς και αγαπήθηκε πολύ από τους ανθρώπους.

 

TOP NEWS