Μητροπολίτης Γαλλίας: «κοινό μέτωπο κατά της τρομοκρατίας»

  • Dogma
τρομοκρατίας

Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των θυμάτων της βάρβαρης επίθεσης τέλεσε ο μητροπολίτης Εμμανουήλ στην ενορία της Νίκαιας.

Ποιμαντική επίσκεψη πραγματοποίησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ στην πρόσφατα πληγείσα Νίκαια. Ο Μητροπολίτης Γαλλίας χοροστάτησε κατά τη Θεία Λειτουργία της Κυριακής 7ης Αυγούστου στην ενορία της Νίκαιας και στη συνέχεια τέλεσε Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των αδικοχαμένων θυμάτων της βάρβαρης επίθεσης. Μεταξύ των 85 θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης της 14ης Ιουλίου υπήρξαν και Ορθόδοξοι επισκέπτες και κάτοικοι της περιοχής.

Στα πλαίσια της ποιμαντικής του επίσκεψης, ο Μητροπολίτης Εμμανουήλ συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη της περιοχής Νικαίας και Νοτίου Γαλλίας κ. Christian Estrosi, στον οποίο μετέφερε τη συμπάθεια και τη συμπαράσταση εκ μέρους όλων των Ορθοδόξων της Γαλλίας και συζήτησαν θέματα σχετικά με την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.

Ο Σεβασμιώτατος επισκέφτηκε επίσης το Πριγκιπάτο του Μονακό και συναντήθηκε με τον Επίτιμο Γεν. Πρόξενο της Ελλάδος κ. Παναγιώτη Τουλιάτο, Άρχοντα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, καθώς και με τον κ. Νικόλαο Στασινόπουλο, Άρχοντα επίσης του Οικουμενικού Θρόνου.

 

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ