Μητροπολίτης Γαλλίας: Ουδέποτε οι Έλληνες μίλησαν υποτιμητικά για τους Εβραίους

  • Dogma
γαλλίας

Συνάντηση μεταξύ του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών (WCC) και της Διεθνούς Εβραϊκής Επιτροπής για τον Διαθρησκειακό Διάλογο (IJICIC) πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Παρίσι.

Ένας από τους κεντρικούς ομιλητές ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ, ο οποίος υπεραμύνθηκε των θέσεων της Ορθοδόξου Εκκλησίας, ενώ σε δημόσια προσβλητική επίθεση που δέχθηκε κατά του ελληνισμού, απάντησε με σκληρότητα ότι ουδέποτε η Ορθόδοξη Εκκλησία και το γένος των Ελλήνων εκφράστηκαν υποτιμητικά για τους Εβραίους και ότι στο σύγχρονο ελληνικό κράτος έχουν εξαλειφθεί τα φαινόμενα αντισημιτισμού που παρατηρούνται σε άλλες κοινωνίες.

Αναφέρθηκε μάλιστα στα ιστορικά γεγονότα της ηρωικής διάσωσης των ελλήνων πολιτών Εβραίων κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο στη Ζάκυνθο από τον μακαριστό Μητροπολίτη κυρό Χρυσόστομο, στη Θεσσαλονίκη από τον μακαριστό Μητροπολίτη κυρό Γεννάδιο και στην αξιομνημόνευτη επίσημη επιστολή διαμαρτυρίας που υπεγράφη στην Αθήνα στις 23 Μαρτίου 1943 από τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο κυρό Δαμασκηνό και 27 ηγετικά μέλη πολιτιστικών, ακαδημαϊκών και επαγγελματικών οργανώσεων.

TOP NEWS